Περίπου 2.925 υγειονομικοί αναμένεται να εμβολιαστούν μέχρι τις 3 Ιανουαρίου σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για ένα σχέδιο 8 ημερών που έχει θέσει ήδη σε εφαρμογή το υπουργείο Υγείας. Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, την Κυριακή εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού 220 υγειονομικοί σε 5 νοσοκομεία της Αττικής.

Έτσι με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας από τις 27 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν στα νοσοκομεία της Αττικής οι πρώτοι 1.950 εμβολιασμοί σε υγειονομικούς. Αξίζει να σημειωθεί πως αμέσως μετά τους συμβολικούς εμβολιασμούς της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού καθώς και της πρώτης νοσηλεύτριας και του ηλικιωμένου, έγιναν 220 εμβόλια σε υγειονομικούς στα Νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Αττικό, Θριάσιο και Ασκληπιείο της Βούλας.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου η έναρξη των εμβολιασμών στους υγειονομικούς θα κρατήσει 8 ημέρες, με βάση το σχέδιο του υπουργείου Υγείας. Μέχρι τις 3 Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν 1.950 γιατροί και νοσηλευτές στην Αττική που έχουν δηλώσει γραπτώς ότι επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο – κατά την πρόσφατη καταγραφή.

Οι εμβολιασμοί της Δευτέρας

Την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, δεύτερη ημέρα εμβολιασμών στον Ευαγγελισμό θα γίνουν 50 εμβόλια, στο Σωτηρία 45, στο Αττικό 45, στο Θριάσιο 45 και στο Ασκληπιείο της Βούλας 45. Το σύνολο των εμβολιασμών τη δεύτερη ημέρα στους υγειονομικούς θα είναι 230.

Την Τρίτη πρεμιέρα των εμβολιασμών εκτός Αθηνών

Αύριο Δευτέρα, φτάνουν τα πρώτα εμβόλια για τον κορονοϊό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της πολύπαθης Θεσσαλονίκης. Εμβόλια θα φτάσουν στη Λάρισα αλλά και στην Πάτρα, με τους εμβολιασμούς εκτός Αθηνών, να κάνουν «πρεμιέρα» την Τρίτη. Συνολικά σε 6 ημέρες θα πραγματοποιηθούν 975 εμβολιασμοί.

Υπενθυμίζεται ότι το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών με την ονομασία επιχείρηση «Ελευθερία» προβλέπει ότι πρώτα θα εμβολιαστούν:

  • Υγειονομικοί και προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών
  • Διαμένοντες και προσωπικό οίκων ευγηρίας
  • Διαμένοντες, ασθενείς και προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης
  • Προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της Κυβέρνησης

Οι επόμενοι πολιτικοί που θα εμβολιαστούν

Την Δευτέρα 28/12, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:45, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

Η λίστα των κυβερνητικών στελεχών

Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα τον κατάλογο των προσώπων που αναμένεται να κάνουν το εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο κατάλογος των κρίσιμων για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης προσώπων που θα εμβολιαστούν τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει επίσης, επιτελικά στελέχη της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης καθώς και την ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη που θα εμβολιαστούν βρίσκονται οι, Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετριτης, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Επιπλέον, το συντομότερο θα κάνουν ο εμβόλιο οι Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεωργης, ο Γενικός Γραμματέας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων Στέλιος Κουτνατζής.

Όλα όσα συνέβησαν την πρώτη μέρα των εμβολιασμών στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις