Μετά τις καταγγελίες εις βάρος της Διοικήτριας του νοσοκομείου Αγίου Σάββα, αυτή τη φορά τον λόγο έχουν οι εργαζόμενοι από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας διότι όπως λένε «το ποτήρι έχει ξεχυλίσει».

Καταγγέλλουν την προκλητική συμπεριφορά του απέναντι στους εργαζόμενους.  «Πολλοί εργαζόμενοι γίνονται συχνά -και μερικοί σχεδόν καθημερινά- αποδέκτες αδικαιολόγητης αγενούς, προσβλητικής και απολυταρχικής συμπεριφοράς, ακόμη και απειλών (απόλυση, στέρηση μισθού, ΕΔΕ…) εκ μέρους του»  και ότι πρόκειται γιακατάσταση που συνεχώς επιδεινώνεται.


Φωτογραφία αρχείου

Εργάζονται μονίμως σε καθεστώς έντασης και πιέσεων ψυχολογικών αλλά και σωματικών, με συχνή παραβίαση του ωραρίου, άλλοτε απλά ως «καψόνι» χωρίς τελικά να τους ζητηθεί να εκτελέσουν κάποια εργασία ή είναι παράνομες όπως «… με εντέλλεσθε διεκπεραίωσης υποθέσεων που δεν τηρούν τη νομιμότητα»  ή με «την άρνηση υπογραφής αναγγελίας εργατικού ατυχήματος σε υπάλληλο της τεχνικής υπηρεσίας που υπέστη σοβαρό τραυματισμό μετά από πτώση από σκάλα, εν ώρα εργασίας, στο χώρο του νοσοκομείου στις 1/12/20».

Καταγγέλλουν ότι ο Αναπληρωτής Διοικητή του Νοσοκομείου έχει «…πλέον δημιουργήσει στο προσωπικό ένα κλίμα τρομοκρατίας» και ζητούν ο αρμόδιος Υπουργός «να πράξει τα δέοντα συνδράμοντας τους εργαζομένους του νοσοκομείου Ιεράπετρας, ώστε να σταματήσει αυτή η κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους του αναπληρωτή διοικητή και να επανέλθει η ισορροπία στον εργασιακό μας χώρο.»

Επισημαίνουν κακοδιαχείριση και απ’ ευθείας αναθέσεις και αναφέρουν, τουλάχιστον, παράτυπες αναθέσεις έργου, αλλά και «φωτογραφικές» διαδικασίες όπως

  • «…προκήρυξη διαγωνισμού διάρκειας λίγων μόλις ωρών για τις φωτιζόμενες επιγραφές του νοσοκομείου, αξίας 15.000 ευρώ».  
  • «…υλικοτεχνικό εξοπλισμό αναβάθμισης τηλεπικοινωνιών στους χώρους εμβολιασμών, κόστους 9.500 ευρώ»

Την ίδια στιγμή υπάρχει αδιαφορία και άρνηση για αναγκαίες προμήθειες που αφορούν την ασφάλεια των εργαζομένων. Συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Διοικητής «αρνείται κατηγορηματικά να υπογράψει την από 10/4/20 παραγγελία, για την αντικατάσταση του πλέον επικίνδυνου ατμολέβητα, λόγω του υψηλού κόστους των 3.500 ευρώ και δεν ενέκρινε την αγορά μασκών FF3 τον 3/20, λόγω του επίσης υψηλού κόστους των 1750 ευρώ».

Τέλος καταγγέλλουν ότι οι χωροταξικές αλλαγές «…γίνονται χωρίς κανένα προγραμματισμό, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς μελέτες, χωρίς άδεια και τις περισσότερες φορές χωρίς καν τη σύμφωνη γνώμη ή τουλάχιστον τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής χωροταξίας.
Πολλές από αυτές τις οικοδομικές εργασίες δεν πληρούσαν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και διακόπηκαν ενώ άλλες λόγω βιασύνης και προχειρότητας κρίθηκαν ακατάλληλες και μη λειτουργικές, χρειάστηκε αποκατάσταση των χώρων και νέες εργασίες με αναπόφευκτη σπατάλη εργατοωρών αλλά και χρημάτων

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις