Πριν ακόμα καλά καλά ξεκινήσει ο εθνικός εμβολιασμός, προέκυψε δεύτερη αναβολή εμβολιασμού υγειονομικών. Παρά το γεγονός ότι είχε δοθεί η κυβερνητική διαβεβαίωση ότι όλα είναι καλώς ρυθμισμένα.

Συγκεκριμένα, ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ  κ. Παπαγεωργίου  επικοινώνησε σήμερα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου και ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει κανένας εμβολιασμός υγειονομικού την Δευτέρα στο Νοσοκομείο. Και πως τα και εμβόλια δεν πρόκειται να σταλούν την Κυριακή, όπως ήταν προγραμματισμένο.

EUROKINISSI

Η απόφαση αφορά και τα Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας που είχαν προγραμματιστεί εμβολιασμοί. Ήδη η Επιτροπή των υγειονομικών που είχε αναλάβει τους εμβολιασμούς ενημερώνει τηλεφωνικά γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για την ακύρωση των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή των υγειονομικών που είχε αναλάβει τους εμβολιασμούς, ξεκίνησε να ενημερώνει τηλεφωνικά γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για την ακύρωση των εμβολιασμών. Μάλιστα όπως δήλωσαν μέλη της Επιτροπής σε τοπικά μέσα, «δεν έχουμε καμία άλλη ενημέρωση εκτός από το ότι δεν θα γίνει εμβολιασμός. Αναβάλλεται, χωρίς εξήγηση και καλούμε ήδη τους συναδέλφους μας για την ακύρωση των ραντεβού τους».

Από την 5η ΥΠΕ έγινε γνωστό πως δεν υπάρχει καμία έλλειψη στα εμβόλια αλλά αυτή ήταν η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα εμβόλια θα σταλούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα αλλά και πάλι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση στο Νοσοκομείο για την ακριβή ημερομηνία. Ήδη στο Νοσοκομείο του Βόλου επικρατεί «χάος» με την οργάνωση.

«Εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτα και είμαστε σε θέση να ξέρουμε πως καμία εξήγηση δεν δόθηκε. Το Νοσοκομείο ήταν έτοιμο για 50 εμβολιασμούς καθημερινά,  καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Επαναλαμβάνουμε ότι εκτός από την ανακοίνωση της αναβολής δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση» τόνισαν μέλη της αρμόδιας επιτροπής του Νοσοκομείου Βόλου σε τοπικά μέσα.

EUROKINISSI

Η αναβολή αυτή είναι ένα ακόμα πλήγμα στην εικόνα της κυβέρνησης, μετά την πρώτη προγραμματισμένη αναβολή που εμβολιασμού υγειονομικών που έγινε στο νοσοκομείο Σωτηρία, προκειμένου να πάρουν τη θέση τους διάφορα μέλη της κυβέρνησης και του κόμματος της Ν.Δ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις