Το δικό του ηχηρό μήνυμα για το εμβόλιο έστειλε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ο Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης Παύλος. «Να κάνετε το εμβόλιο και αφήστε κάποιους φανατικούς, δήθεν χριστιανούς, κληρικούς και λαϊκούς, τους λεγόμενους “Ζηλωτάς”, ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά το σημερινό κήρυγμά του και πριν την κοπή πίτας εντός του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Κοζάνης.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο βίντεο του kozan.gr

Αυτές οι δηλώσεις έρχονται λίγες ημέρες μετά τα όσα απαράδεκτα ανέφερε ο Μητροπολίτης Κυθήρων. Ο κ.κ. Σεραφείμ είπε ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι προϊόν εκτρώσεων.

«Μια είδηση από την γειτονική Ιταλία από ορθοδόξους χριστιανούς που επικοινωνούν μαζί μου οι άνθρωποι αυτοί με πολλή αγάπη, είπαν το εξής οι άνθρωποι αυτοί με ανησυχία μεγάλη ότι τα νέα εμβόλια τα οποία κυκλοφορούν από σήμερα και άρχισε από τους άρχοντες η χρήση, αυτά γίνονται και παρασκευάζονται με το προϊόν των εκτρώσεων.

Είναι πολύ φοβερό αυτό αδελφοί μου, έχουν ανησυχήσει οι χριστιανοί της δύσεως οι Παπικοί και απευθύνθηκαν εις τον αρχηγό τους τον Πάπα και εκείνος βέβαια τους καθησύχασε και τους λέει: “έτσι είναι αλλά κατ’ οικονομίαν θα το δεχτούμε για την υγεία των ανθρώπων”. Αυτό όμως είναι μεγάλος λάθος και βεβαίως εκείνος βρίσκεται εκτός της μιας αγίας καθολικής και αποστολικής εκκλησίας και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε την γνώμη του, αλλά εμείς οι ορθόδοξοι δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι τέτοιο».

Ακούστε όσα υποστήριξε στο παρακάτω βίντεο

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δε σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο «που προέρχεται από σκοτωμένα έμβρυα». «Εάν δεν ευρεθεί κάτι άλλο από εγγυημένη ομάδα Χριστιανών ιατρών, κληρικών και λαϊκών, που να μας διαβεβαιώσει πλήρως ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο μέσα, τότε δε θα το κάμουμε,» δήλωσε. «Είναι κάτι το μιερόν, προέρχεται από αυτή τη διαδικασία της σφαγής των εμβρύων,» ανέφερε ο Κυθήρων Σεραφείμ.

Επικαλέστηκε δε τον Άγιο Νικηφόρο τον Λεπρό και τόνισε ότι το φάρμακο για τον κορονοϊό βρίσκεται στη Θεία Κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτές οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Κυθήρων προκάλεσαν την παρέμβαση εισαγγελέα. Με εντολή της διευθύνουσας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, διενεργείται επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων η οποία ανατέθηκε σε Εισαγγελικό Λειτουργό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις