Το περιστατικό είχε αποκαλύψει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) Μ. Γιαννάκος, κάνοντας λόγο για «απίθανα πράγματα» με τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα ο διοικητής διακινούσε στους υγειονομικούς που εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού να υπογράφουν «έντυπο συναίνεσης».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε ότι στο νοσοκομείο Καρδίτσας, στο πλαίσιο του εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού, μοιράστηκε έντυπο συναίνεσης, στο οποίο όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν καλούνται να υπογράψουν ότι συναινούν «παρ’ όλο που μέχρι τώρα δεν είναι γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμη και θανατηφόρες».

Επίσης έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του επίμαχου εντύπου. Όπως διακρίνεται, το έντυπο δεν περιλαμβάνει καμία σφραγίδα ή υπογραφή για το ποιος ζητεί τη συναίνεση -αν είναι πρωτοβουλία του νοσοκομείου ή της αρμόδιας ΥΠΕ – ενώ είναι ανορθόγραφο και ξεκάθαρα προχειροφτιαγμένο.

Το έντυπο ανακλήθηκε άμεσα, ενώ όπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση του εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, «ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και έδωσε εντολή στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες. Είναι αυτονόητο πως το εν λόγω απαράδεκτο έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα».

Θυμίζουμε ότι το νοσοκομείο Καρδίτσας είχε γίνει ήδη γνωστό με τον διορισμό του 80χρονου Κωνσταντίνου Πατέρα για κομματικούς λόγους. Η δήλωση του ιδίου έφεραν τότε σημαντικές αντιδράσεις όχι μόνο από την πλευρά της αντιπολίτευσης, αλλά και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ενώ πυρά εκτόξευσαν και φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα. Κάτι που οδήγησε στην παραίτησή του. Στη συνέχεια ανέλαβε ο κος Δημητρίου Κεχαγιάς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις