Μία 32χρονη συνελήφθη σήμερα στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου συγκεντρώθηκε ομάδα ατόμων που πραγματοποίησε ρίψη του σταυρού στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου, παρά την σχετική απαγόρευση.

Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπως προέκυψε από την έρευνα, η 32χρονη φέρεται να είχε διοργανώσει το κάλεσμα, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος της γυναίκας για διέγερση ανυπακοής και παράβαση της ΚΥΑ που αφορά στα μέτρα για τον κορονοϊό και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη.

Για το ίδιο περιστατικό προσήχθησαν ακόμη εννέα άτομα και βεβαιώθηκαν πρόστιμα.

Στη διάρκεια του επεισοδίου, τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί για τη ρίψη του σταυρού, χρησιμοποιώντας μικροφωνική καταφέρθηκαν εναντίον των αστυνομικών μέτρων και της καραντίνας αναφέροντας ότι είχαν απευθυνθεί σε 50 ιερείς για να έρθουν να κάνουν την τελετή σήμερα, αλλά όλοι αρνήθηκαν.

Κατά μήκος της Νέας Παραλίας αλλά και της Λεωφόρου Νίκης υπήρχαν δεκάδες αστυνομικοί τόσο πεζοί όσο και εποχούμενοι, ενώ δύο σκάφη του λιμενικού επόπτευαν από θαλάσσης το χώρο.

Ουρές από τα χαράματα έξω από τις εκκλησίες

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε από τα ξημερώματα έξω από τους ναούς της Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό των Θεοφανείων. Μπορεί ο αριθμός των πιστών που επιτρέπεται να παρίσταται στις εκκλησίες να είναι συγκεκριμένος, ωστόσο σε κάποιες από αυτές συρρέει πλήθος πιστών. Τέτοιες εικόνες βλέπουμε στον Άγιο Δημήτριο αλλά και σε άλλες εκκλησίες της Θεσσαλονίκης.

Όπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσε το OPEN, στον Άγιο Δημήτριο όσο περνά η ώρα όλο και περισσότερος κόσμος συγκεντρώνεται, φορώντας μάσκες και προσπαθώντας να τηρήσουν αποστάσεις.

Δεκάδες είναι τα άτομα που περίμεναν από νωρίς το πρωί και έξω από τη Μητρόπολη Καλαμαριάς για να πάρουν τον αγιασμό. Πολλοί από τους πιστούς που ήθελαν να κοινωνήσουν περίμεναν έξω από τον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και η είσοδος τους επιτρεπόταν μόνο εφόσον αποχωρούσαν από το ναό κάποιοι άλλοι.

Κατά την αναμονή ωστόσο οι αποστάσεις ασφαλείας και εδώ σε μερικές περιπτώσεις δεν τηρούνται.

«Βούλιαξε» από πιστούς και ο Άγιος Δημήτριος στο Μπραχάμι

Ατελείωτες ουρές σχηματίζουν οι πιστοί στον Άγιο Δημήτριο στο Μπραχάμι προκειμένου να πάρουν αγιασμό μετά την λειτουργία των Θεοφανείων. Mάλιστα, δεν έλειψαν και οι εντάσεις από πιστούς που διαμαρτυρήθηκαν όταν είδαν τους δημοσιογράφους οι οποίοι απάντησαν ότι απλά κάνουν την δουλειά τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις