Στην Αθήνα διαβιβάστηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε, με βάση καταγγελία για το δεύτερο κύμα μετάδοσης του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας. Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διενεργείται προκαταρκτική εξέταση έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, που φέρεται ότι δεν πρότεινε εγκαίρως τη λήψη προστατευτικών μέτρων.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από όσα κατήγγειλε, σε ΜΜΕ, ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος ο οποίος έχει ήδη καταθέσει ενόρκως σε εισαγγελέα. Στη συνέχεια η δικογραφία διαβιβάστηκε στην πρωτεύουσα όπου βρίσκεται η έδρα της Επιτροπής ενώ αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τα μέλη της κ.α. Σκοπός είναι να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται η τέλεση αδικημάτων.

Ο καταγγέλλων επέρριψε ευθύνες στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για την κατάσταση με τον κορονοϊό στην Θεσσαλονίκη. Ο πνευμονολόγος έκανε λόγο για καταστροφή της πόλης, επειδή δεν προβλέφθηκε η σφοδρότητα του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με δυσάρεστες συνέπειες.

«Πραγματικά έχω χάσει τα λόγια μου»

Σημειώνεται ότι ο κ. Καπραβέλος είναι από εκείνους που επανειλημμένως είχε σημάνει το καμπανάκι κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, όπως επίσης είναι και από αυτούς που τόνιζε σε όλους τους τόνους την επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί το σύστημα Υγείας στην πόλη.

Στις τελευταίες, μάλιστα δηλώσεις του εμφανίστηκε ιδιαιτέρως ανήσυχος για την επίπτωση που θα έχουν στο επιδημιολογικό φορτίο, οι εικόνες συνωστισμού που είχαμε τα Θεοφάνια, έξω αλλά και μέσα σε ορισμένους ιερούς ναούς. Είπε χαρακτηριστικά: «Δε φοβάμαι ότι θα ζήσουμε αντίστοιχα περιστατικά, είμαι σίγουρος. Χειρότερα πολύ χειρότερα, με αυτά τα μυαλά δε θα μιλάμε μόνο για τραγωδία της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος αλλά της χώρας… Να είσαστε σίγουροι ότι έχουμε τρίτο κύμα μπροστά, και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα».

«Έχω χάσει τα λόγια μου, πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να προσθέσω για να βοηθήσω τους πολίτες και την πολιτεία να αποφύγουμε την τραγωδία η οποία συνεχίζεται και βλέπουμε μπροστά μας», πρόσθεσε, εμφανώς φορτισμένος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις