Με αγωνία αναμένονται σήμερα οι ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη λειτουργία γυμνασίων και λυκείων αλλά και με τα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο νέος υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, επιβεβαίωσε ότι θα εκδοθεί σήμερα αναλυτική ενημέρωση.

Σχετικά με τα πανεπιστήμια, ο κ. Συρίγος είπε ότι όλα δείχνουν πως δεν θα επανέλθει το καθεστώς των δια ζώσης μαθημάτων και πως θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση για το εξάμηνο.

Για τα σχολεία, ο υφ. Παιδείας εστίασε στο παράδειγμα της Σουηδίας – που δεν έκλεισε τις σχολικές μονάδες – σημειώνοντας πως τα δεδομένα δείχνουν ότι δεν κινδυνεύουν σημαντικά τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί. Σε ερώτηση αν θα επαναλειτουργήσει μόνο η Γ’ Λυκείου στην επόμενη φάση της άρσης των μέτρων, ο κ. Συρίγος τόνισε ότι τον πρώτο λόγο τον έχουν οι ειδικοί και πως στόχος είναι να επιστρέψουν στις τάξεις οι μαθητές όλων των βαθμίδων.

Στα θρανία οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων

Ως το πρώτο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα, χαρακτήρισε το άνοιγμα δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και σχολείων ειδικής αγωγής, ο υφυπουργός. Τόνισε πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προφύλαξης τόσο μέσα στα σχολεία όσο για την αποφυγή συνωστισμού των γονέων έξω από αυτά.

Ο υφυπουργός Παιδείας άκουσε την διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, η οποία ζήτησε από τους γονείς κουβερτούλα για τα παιδιά, προκειμένου να μην κρυώσουν κατά τον σχολαστικό αερισμό των σχολικών αιθουσών. Επεσήμανε πως πρέπει να αερίζονται συνεχώς οι αίθουσες, ακολουθώντας τις συστάσεις των ειδικών, συμπληρώνοντας πως είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή που αντιμετωπίζουμε.

Στα σχολεία με νέα μέτρα οι μικροί μαθητές

Στα θρανία επιστρέφουν σήμερα οι μαθητές δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών με νέα μέτρα και αποστολή sms στο 13033 για τη μετακίνησή τους. Συγκεκριμένα, οι γονείς οι κηδεμόνες των μαθητών προκειμένου να οδηγήσουν τα ανήλικα παιδιά στο σχολείο υποχρεούνται να στέλνουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 4 που αφορά σε «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο».

Διαβάστε αναλυτικά: Σχολεία άνοιγμα: Επιστρέφουν οι μαθητές σε δημοτικά και νηπιαγωγεία – Το sms για μετακίνηση

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις