Την έντονη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν τόσο ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών (ΣΥΦΑ), όσο και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), μετά τον αποκλεισμό τους από την διαδικασία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Οι εν λόγω επαγγελματίες κρίνουν την απόφαση «απαράδεκτη και προσβλητική», αποστέλλοντας ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και υπογραμμίζοντας μέσω αυτής πως βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επαφής με τους πολίτες από την έναρξη της πανδημίας και αδιάκοπα έως σήμερα.

«Οι φαρμακοποιοί ήμασταν, από την πρώτη μέρα της πανδημίας, υποχρεωμένοι να λειτουργούμε τα φαρμακεία μας 24 ώρες το 24ωρο, για να εξυπηρετούμε τους ασθενείς συμπολίτες μας σε μια περίοδο με άγνωστη και αβέβαιη έκβαση. Σας τονίζουμε ότι όσο η πανδημία συνεχίζεται, το ποσοστό των πασχόντων από COVID-19 που επισκέπτονται τα φαρμακεία μας αυξάνεται. Βρισκόμαστε, δηλαδή, συνεχώς εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της νόσου και δυστυχώς ήδη μετράμε απώλειες μεταξύ των συναδέλφων μας» υποστηρίζουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους, την οποία και υπογράφουν ο πρόεδρος του ΦΣΘ Διονύσιος Ευγενίδης και ο πρόεδρος του ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης Λάζαρος Φαρσάκης.

Παράλληλα, μέσω της επιστολής υπενθυμίζουν πως οι αποθήκες του ΣΥΦΑ διατέθηκαν για την ασφαλή φύλαξη και διανομή των εμβολίων, ενώ υπογράμμισαν πως συνεισφέρουν καθημερινά στην ενημέρωση των πολιτών, αλλά και στην διαδικασία εγγραφής των ηλικιωμένων στις λίστες εμβολιασμού.

«Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης σάς εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και σας γνωρίζουμε ότι αισθανόμαστε βαθύτατα προσβεβλημένοι με τον αποκλεισμό μας. Τέτοιες ενέργειες, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν προάγουν τη συνεργασία Πολιτείας και φαρμακοποιών σε θέματα δημόσιας υγείας», καταλήγει η επιστολή.

Επιπροσθέτως, ο κος Ευγενίδης μίλησε στο GRTimes, επισημαίνοντας πως είναι επιτακτική ανάγκη να συμπεριληφθούν στον εμβολιασμό, καθώς και να αντιμετωπιστούν σαν υγειονομικό προσωπικό σε όλες τις φάσεις, και όχι μόνο στη διάρκεια εκείνων που απαιτείται η συνεισφορά τους. «Δεν έχουμε συμπεριληφθεί στον εμβολιασμό. Δεν έχουν αναφερθεί καθόλου σε εμάς. Δε μπορούν να μας αντιμετωπίζουν σαν υγειονομικούς όταν πρόκειται να τους βοηθήσουμε και όταν έρθει η ώρα να μας το ανταποδώσει να το ξεχνά. Οφείλουν να αναγνωρίσουν το ρόλο μας και να μας εντάξουν άμεσα!» υποστήριξε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις