Στο σκοτάδι συνεχίζεται και βρίσκεται η οικογένεια του Βασίλη Μάγγου έξι μήνες μετά το θάνατο του 26χρονου ακτιβιστή και τον βαρύτατο ξυλοδαρμό του από ένστολους στον Βόλο.

Τελικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντώντας σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Παπανάτσιου για την αστυνομική βία ενάντια σε πολίτες του Βόλου κατά την 13η και 14η Ιουνίου 2020 σημειώνει πως η προκαταρκτική μετατράπηκε σε ΕΔΕ.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ενδείξεις για παραπτώματα και θα αποφανθούν αν θα μετατραπεί και σε πειθαρχική δίωξη. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες.

«Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, ευθιξίας και δημοκρατίας οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν κατά προτεραιότητα και να δοθούν απαντήσεις, τόσο στους πολίτες του Βόλου, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Kαι ο πατέρας του αποθανόντα, είχε ζητήσει ενημέρωση από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
«Έχουν περάσει 5 μήνες και το μόνο που έγινε, είναι μια προκαταρτική ανάκριση, που έφερε την οικογένειά μου σε δύσκολη θέση: Να βρεθούμε δηλαδή απολογούμενοι στον χώρο βασανισμού του παιδιού μας.
Κανένα αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, σκοτάδι, ως συνήθως. Είμαστε ανημέρωτοι και το μόνο που βλέπουμε γύρω μας, είναι να επαναλαμβάνεται και να κλιμακώνεται η αυθαίρετη αστυνομική βία».

Θυμίζουμε ότι ο 26χρονος είχε βρεθεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, όταν είχε δεχθεί επίθεση από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα όταν αφέθηκε ελεύθερος να έχει 7 σπασμένα πλευρά, τραυματισμένο συκώτι και τραυματισμένη χολή, χωρίς οι αρχές να δείξουν διάθεση να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Ο νεαρός στο διάστημα που ακολούθησε αντιμετώπισε ψυχολογικά προβλήματα και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή, σπίτι του, με την ιατρική εξέταση να μιλά για οξύ πνευμονικό οίδημα το οποίο όμως δεν αναφέρουν τι το προκάλεσε. Διότι το πνευμονικό οίδημα είναι σύμπτωμα και όχι αιτία θανάτου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις