Μήνυση κατέθεσε στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ο δικηγόρος Νικόλαος Διαλυνάς, στην οποία παραθέτει στοιχεία για την ανεξέλεγκτη διασπορά της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και διατυπώνει το αίτημα για απόδοση ευθυνών, εφόσον προκύψουν. Η μήνυση είναι κατά παντός υπευθύνου για τις πράξεις αλλά κυρίως τις παραλείψεις που οδήγησαν στη ραγδαία εκτίναξη της εξάπλωσης του κορονοιού, κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Ο κ. Διαλυνάς χαρακτηρίζει στη μήνυσή του τη Θεσσαλονίκη ως «ανοχύρωτη πόλη» καθώς με την ανοχή των Αρχών «τα μέτρα που λαμβάνονταν, βρίσκονταν διαρκώς ένα βήμα πίσω, ακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα, αντί να “διαβάσουν” και να προλάβουν την εκθετική τάση” με αποτέλεσμα χιλιάδες Θεσσαλονικείς να προσβληθούν από τον Covid-19 και δυστυχώς αρκετοί απ’ αυτούς να χάσουν ακόμη και τη ζωή τους.

«Μετά από έρευνες, διασυλλογή στοιχείων, περίπου 2 μηνών, συγκεντρώσαμε ικανό υλικό το οποίο περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, video, άρθρα και μαρτυρίες που καταδεικνύουν ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων και Αρχών για την ξέφρενη και ανεξέλεγκτη αυξητική πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε ολόκληρο τον νομό» επισημαίνει ο κ. Διαλυνάς στο Thesstoday.gr.

«Αυτά τα οποία ζήσαμε όλοι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, δεν μπορούσαν να μας αφήσουν ασυγκίνητους. Περίμενα να αντιδράσει κάποιος απ’ αυτούς που θεσμικά έπρεπε να αντιδράσουν και να ψάξουν. Κανείς δεν το έκανε. Οι συνεχείς θάνατοι, ο τρόμος που επικράτησε στην πόλη αλλά και οι αλόγιστες και παράνομες πράξεις αρκετών πολιτών ήταν τόσο κραυγαλέες που θεώρησα ότι δεν μπορούσα πλέον να μείνω άπραγος. Συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, προσβάλλονταν από τον ιό και δυστυχώς, κάποιοι απ’ αυτούς πέθαναν εντελώς μόνοι και αβοήθητοι. Αυτοί οι οποίοι άφησαν και επέτρεψαν να γίνει η Θεσσαλονίκη η «πρωτεύουσα του κορονοϊού» στην Ελλάδα, μαζί με αυτούς που την έκαναν, θα τιμωρηθούν» κατέληξε.

Τάφοι για θύματα του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη

Προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία για την έξαρση του κορονοϊού

Αξίζει να σημειωθεί ότι διενεργείται ήδη προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, που φέρεται ότι δεν πρότεινε εγκαίρως τη λήψη προστατευτικών μέτρων.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από όσα κατήγγειλε, σε ΜΜΕ, ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος ο οποίος έχει ήδη καταθέσει ενόρκως σε εισαγγελέα. Στη συνέχεια η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Αθήνα, όπου βρίσκεται η έδρα της Επιτροπής ενώ αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τα μέλη της κ.α. Σκοπός είναι να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται η τέλεση αδικημάτων.

Ο καταγγέλλων επέρριψε ευθύνες στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για την κατάσταση με τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη. Ο πνευμονολόγος έκανε λόγο για καταστροφή της πόλης, επειδή δεν προβλέφθηκε η σφοδρότητα του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με δυσάρεστες συνέπειες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις