Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η συνέντευξη της Έλενας Ακρίτα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας μίλησε για την πολιτική κατάσταση της χώρας και φυσικά για την παραίτησή της από την εφημερίδα «Τα Νέα» μετά από 20 χρόνια.

Η ίδια ανέφερε για την παραίτησή της: «Ήταν αξιοπρεπές στο διαζύγιο, από την ώρα που λογοκρίθηκε το κείμενο. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΣΗΕΑ που με κάνει να νιώθω ότι οι δημοσιογράφοι έχουμε ένα σπίτι. Το άρθρο πήγαινε κόντρα στη γραμμή της εφημερίδας και συγκεκριμένα είχε να κάνει με το σπίτι του Τσίπρα, που έλεγαν για αγορά 1,5 εκ., ενώ ήταν νοικιασμένο. Ακόμη δεν έχουν παραδεχθεί το λάθος τους, όχι σε μένα. Βρόντηξα την πόρτα, δεν το περίμεναν, νόμιζαν ότι θα το περάσω έτσι. Δεν άφησα κανένα περιθώριο για διάλογο και πάω για άλλα. Δε δούλεψα σε αριστερίστικο έντυπο, ποτέ. Δεν υπήρχε περίπτωση στη δημοσιογραφία που γνώρισα εγώ να σου πει ότι το κείμενο να λογοκριθεί. Ποτέ δε θα συνέβαινε αυτό. Υπήρχε μεγάλη παράδοση των αντίθετων απόψεων. Υπάρχουν και διάφορα παρασκήνια που δεν ενδιαφέρουν κανέναν».

Τόνισε, δε, πως «θέλω να είμαι μια γροθιά με τους ανθρώπους που σκέφτονται ελεύθερα, με τους άλλους ούτε καλημέρα. Δεν θέλω να κάνω παρέα με τον φασίστα, ούτε τον ομοφοβικό» υπογράμμισε η δημοσιογράφος και συγγραφέας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θέλει «σκατόψυχους και τοξικούς ανθρώπους» στη ζωή της. «Δεν μπορώ να περπατήσω μαζί με τον αυτόν που λέει τον Ζακ, πρεζόνι», τόνισε.

Σχετικά με την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας η Έλενα Ακρίτα ανέφερε: «Τώρα είμαι πιο θυμωμένη με τα πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω. Προσπαθώ να κάνω τον κόσμο λίγο καλύτερο. Όσο υπάρχουν προβλήματα στην κοινωνία και με βαστάνε τα πόδια μου, εγώ θα βγαίνω στους δρόμους».

Η δημοσιογράφος μίλησε και για την πανδημία του κορονοϊού, όπου αποκάλυψε ότι παρά το γεγονός ότι είναι αλλεργική θέλει να κάνει το εμβόλιο. «Θέλω τη ζωή μου πίσω. Η καραντίνα με πιέζει πολύ, με ρίχνει, με κατεβάζει. Κάθε μέρα γίνεται πιο δύσκολο, είμαι και καταθλιπτική και αυτό δεν βοηθάει».

Τέλος, αναφέρθηκε και στις μηνύσεις που έχει δεχθεί απάντησε: «Δεν χρειάζομαι τη δημοσιότητα, έχω δεχθεί 2 μηνύσεις μέχρι τώρα στη ζωή μου. Με τον κ. Σεφερλή, δεν προσπάθησα να τα βρούμε εξωδικαστικά. Λογικά θα παρευρεθώ στο δικαστήριο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις