Πιθανότητα για επανέναρξη λειτουργίας κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής από Δευτέρα 18/1, μαζί με τα καταστήματα λιανεμπορίου, έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος και θα δώσει το παρών στην συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, παρακολουθώντας την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Ο κος Γεωργιάδης επισήμανε την σημασία της επανεκκίνησης της οικονομίας, εξαντλώντας ωστόσο την αυστηρότητά τους όσον αφορά την τήρηση των μέτρων. Ο υπουργός εξέφρασε ανησυχία για φαινόμενα συνωστισμού, όπως παρατηρήθηκε και κατά τη διάρκεια των εορτών. «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα θα αναγκαστούμε να τα αποσύρουμε. Η λογική δεν είναι να ενθαρρύνουμε τη βόλτα. Δεν ανησυχούμε για τον συνωστισμό στα καταστήματα αλλά στους δρόμους», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως το άνοιγμα των αγορών δεν θα συνοδεύεται από την δυνατότητα μετακίνησης από δήμο σε δήμο.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, η κυβέρνηση θέλει να δώσει προτεραιότητα στα καταστήματα που συνδέονται με τις εκπτώσεις όπως ένδυση, υπόδηση, κόσμημα, χαλιά, υφάσματα και άλλα που έχουν στοκάρει προϊόντα, έχουν υπογράψει επιταγές και δεν έχουν τρόπο να τα διαθέσουν με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να καταστραφούν.

Σε ό,τι αφορά τα ΚΤΕΟ, είπε ότι αποτελούν μια από τις βασικές προτεραιότητες για άνοιγμα, ενώ όπως είπε τα πρακτορεία ΟΠΑΠ έχουν απασχολήσει πολύ και τον ίδιο, αλλά δεν είναι εύκολο να ανοίξουν στην παρούσα φάση.

Επίσης είπε ότι εφόσον ανοίξει το κομμάτι της αγοράς που αναμένεται, είναι αυτονόητο ότι θα επιστρέψουν και οι πάγκοι με βιομηχανικά προϊόντα στις λαϊκές αγορές.

Για την εστίαση, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα, όπως είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς ακόμα και με την τήρηση των μέτρων αποτελεί σημείο υπερμετάδοσης σύμφωνα με τους ειδικούς και δε μπορεί κατά συνέπεια να ανοίξει στην παρούσα φάση. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα γυμναστήρια για παρεμφερείς λόγους.

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης, αν και παρέπεμψε για ακόμη μια φορά στις εισηγήσεις των ειδικών, είπε ότι σε ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, είναι καταστήματα που δε θα ανοίξουν από την προσεχή Δευτέρα με τη μέθοδο του click in shop, να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις