Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για τα νέα μέτρα για τα σχολεία και το λιανεμπόριο στην Αττική η οποία βρίσκεται στο «κόκκινο» λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού, ένα από τα ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες είναι το τι θα γίνει τελικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Λεκανοπέδιο.

Με δεδομένο ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας στις «κόκκινες» περιοχές ισχύει από τις 18:00 έως τις 05:00, αυτό θα υπέθετε κανείς ότι θα ίσχυε και για την Αττική, για την οποία οι λοιμωξιολόγοι έχουν ζητήσει να μπει στο «κόκκινο». Αυτό δήλωσε και το πρωί στο OPEN TV ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, Νίκος Σύψας. Ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας πιθανότατα να ισχύσει στην Αττική από τις 18:00.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, τόσο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Τύπου, Αριστοτελία Πελώνη, όσο και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, με δηλώσεις τους υποστήριξαν ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίς στην Αττική ίσως θα δημιουργούσε μεγαλύτερο πονοκέφαλο.

«Παρεμβαίνουμε όποτε χρειάζεται. Θέλουμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά. Αν η Αττική μπει στο “κόκκινο” θα εξεταστεί ποιοι θα είναι οι κανόνες που θα εφαρμοστούν. Η Αττική, και λόγω μεγέθους και κλίμακας, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση και ενδεχομένως να μην μπορούν να εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα περιορισμού, τα οποία θα επέφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα», είπε, μεταξύ άλλων, σημειώνοντας μετά από σχετική ερώτηση ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18.00 θα μπορούσε να προκαλέσει χειρότερη συμφόρηση.

Προς το ενδεχόμενο η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύσει πιο αργά από τις 6 το απόγευμα «έδειξε» το πρωί της Παρασκευής και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης δηλώνοντας στο MEGA ότι «ίσως είναι προτιμότερο να έχουμε μεγαλύτερο ωράριο για να κατανέμεται ο κόσμος αλλά θα περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών».

«Έκρηξη» κρουσμάτων στην Αττική μέσα σε λίγες ώρες

Λίγο πριν τη συνεδρίαση της επιτροπής η Αττική φαίνεται ότι καταγράφει δεκάδες κρούσματα κορονοϊού. Όπως μετέδωσε το OPEN TV, σήμερα μέχρι στις 10 το πρωί, καταγράφηκαν τόσα κρούσματα κορονοϊού, όσα χθες ολόκληρη την ημέρα, δηλαδή περίπου 313.

Σημειώνεται πως κατά την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που συνεδρίασε την Πέμπτη, η Αττική πρέπει να χαρακτηριστεί «κόκκινη», ειδικά το κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις