Χωρίς αποτέλεσμα είναι μέχρι στιγμής οι έρευνες της Πολεμικής Αεροπορίας και των σωστικών συνεργείων, που διεξάγονται για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού διθέσιου αεροσκάφους, το στίγμα του οποίου αγνοείται από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής 31 Ιανουαρίου 2021, στην περιοχή μεταξύ Ιωαννίνων και Κοζάνης. Την επιχείρηση δυσχεραίνουν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, με χαμηλή νέφωση και βροχόπτωση.

Από αέρος συμμετείχαν στις έρευνες ένα C-130 και ένα ελικόπτερο Augusta Bel, το οποίο αντικαταστάθηκε από ένα ελικόπτερο Super Puma με θερμικές κάμερες που επρόκειτο να συνεχίσει να ψάχνει το αεροσκάφος και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο, το Super Puma επέστρεψε τελικά στη βάση του στην Ελευσίνα, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Ανατολικό Ζαγόρι, δεν επέτρεψαν την προσέγγιση του ελικοπτέρου στην περιοχή.

Ομάδες της Πολεμικής Αεροπορίας, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, του Ερυθρού Σταυρού σαρώνουν την περιοχή αξιοποιώντας την κάθε πληροφορία από τους κατοίκους της περιοχής. Με το πρώτο φως της ημέρας, οι έρευνες θα συνεχιστούν σε δύο σημεία, κοντά στο ανατολικό Ζαγόρι.

Το διθέσιο αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Φίλιππος» της Κοζάνης στις 11:20 το πρωί. Η τελευταία επαφή του πιλότου με τον πύργο ελέγχου του αερολιμένα Ιωαννίνων ήταν στις 12.28. Από τότε δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία με τον 32χρονο αλλοδαπό χειριστή και ενημερώθηκαν οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο σήμα από το αεροσκάφος δόθηκε πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων στο Ανατολικό Ζαγόρι. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης το αεροσκάφος θα έκανε μια βόλτα πάνω από τα Ιωάννινα χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε στην Κοζάνη.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε μια χαράδρα μεταξύ των χωριών Μηλιωτάδες, Ανθρακίτης και Καβαλλάρι, καθώς κάτοικοι και κυνηγοί αναφέρουν πως άκουσαν για τελευταία φορά την μηχανή από το μονοκινητήριο αεροσκάφος.

Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και του 32χρονου αλλοδαπού χειριστή του, ενώ στους Μηλιωτάδες, όπου εντοπίζεται το τελευταίο στίγμα του, παραμένουν 25 άτομα, δυνάμεις της πυροσβεστικής και της 5ης ΕΜΑΚ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις