Ύστερα από τέσσερις μέρες ερευνών, νωρίς το πρωί της Τετάρτης (03.02.2021) εντοπίστηκαν στο Ζαγόρι συντρίμμια που εκτιμάται ότι είναι του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροπλάνου που είχε χαθεί την περασμένη Κυριακή.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι  μέσα σε χαράδρα κυνηγοί εντόπισαν αντικείμενα που παραπέμπουν σε συντρίμμια του αεροσκάφους που χάθηκε και ειδοποίησαν αμέσως τις αρχές.

Το συντρίμμια εντοπίστηκαν στο Ζαγόρι ανάμεσα στα χωριά Δίκορφο και Ελάτη, 20 χλμ. από τους Μηλιωτάδες,  σε διαφορετική ωστόσο κατεύθυνση από εκείνη των ερευνών, σύμφωνα με την ΕΡΤ.  Ωστόσο, στο σημείο σπεύδουν κλιμάκια του Στρατού, της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να διασταυρώσουν ότι πρόκειται για συντρίμμια του αεροσκάφους που αγνοείται εδώ και μέρες.

Το αεροσκάφος αναχώρησε στις 31 Ιανουαρίου από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, απ΄όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου. Το στίγμα του όμως χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου σε απόσταση 5-7 μίλια ΒΑ από την πόλη των Ιωαννίνων.

Πιλότος του αεροσκάφους ήταν ο Ιρακινός Αμάρ Ιμπραχήμ που δεν έχει βρεθεί ακόμα. Πρόκειται για έναν από τους περίπου 100 εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου 2020.

Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζουν να επιχειρούν με 45 Πυροσβέστες και 20 οχήματα ως κάτωθι:

• 31 Πυροσβέστες με 13 οχήματα από την ΠΕΠΥΔ Ιωαννίνων καθώς και από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες: 1ος Π.Σ. Ιωαννίνων, Π.Υ. Άρτας, Π.Υ. Ηγουμενίτσας, Π.Κ. Μηλιωτάδων και Π.Κ. Μετσόβου,

• 12 Πυροσβέστες με έξι (6) οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης ΕΜΑΚ, καθώς και

• Δύο (2) Πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.

Παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί:

• ένα (1) E/Π Super Puma, ένα (1) E/Π Sikorsky (S-55), ένα (1) Α/Φ C-130 και ένα (1) Α/Φ CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας

• δυο (2) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του Ε.Σ.

• ισχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ

• το ΕΚΑΒ και

• Εθελοντές

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις