Χωρίς τέλος οι αποκαλύψεις για την πολύκροτη υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή. Ακόμα μια ιστορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας σύμφωνα με την οποία ο Δημήτρης Λιγνάδης καταγγέλθηκε από τους γονείς ενός 14χρονου αγοριού για σεξουαλική παρενόχληση, το 1984, αλλά η μήνυση τελικώς αποσύρθηκε στην πορεία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, έκανε παρέα με ένα ζευγάρι καλλιτεχνών. Προσπάθησε να προσεγγίσει τον 14χρονο γιο τους. Αρχικά χαϊδεύοντάς το, έπειτα επιμένοντας με τηλέφωνα στα οποία του έλεγε “αυτή είναι η φύση σου και πρέπει να την αποδεχτείς”».

Το παιδί έφτασε στο σημείο απόπειρας αυτοκτονίας. Οι γονείς του τον μετέφεραν έγκυρα στο νοσοκομείο και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Ο μικρός ένα χρόνο μετά τους είπε τι τον οδήγησε σε αυτό το σημείο. Την προηγούμενη εβδομάδα όταν ο Δημήτρης Λιγνάδης πήγε στην Πέτρου Ράλλη για δακτυλοσκόπηση, διαπιστώθηκε ότι είχε ξαναγίνει. Ωστόσο το ποινικό του μητρώο ήταν καθαρό γιατί οι γονείς του 14χρονου τότε, απέσυραν τελικώς την μήνυση γιατί φοβήθηκαν ότι θα έβλαπτε τον γιό τους.

Η αποκάλυψη για το μαχαίρωμα στο σπίτι του

Παράλληλα, μια νέα μαρτυρία – «φωτιά» έρχεται έρχεται από πρώην φοιτήτριά του, και φίλη του τότε συντρόφου του, ανατρέποντας τους ισχυρισμούς του για την επίθεση που είχε δεχθεί με μαχαίρι στο σπίτι του στην Κυψέλη. Πιο αναλυτικά, περιγράφονται με απίστευτες λεπτομέρειες, ανάρμοστες διδακτικές μέθοδοι από τον δάσκαλο υποκριτικής και θεάτρου. Πρώην φοιτήτριά του σε δημόσιο πανεπιστήμιο, αποκάλυψε στη Lifo ότι ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αυτοϊκανοποιούνταν μέσα στην αίθουσα.

Τα όσα αφηγείται η κοπέλα στην ιστοσελίδα, συνέβησαν την ακαδημαϊκή χρονιά 2004-2005, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο, όπου ο Δημήτρης Λιγνάδης πήγε για να διδάξει για ένα εξάμηνο, έμεινε ωστόσο τέσσερις μήνες. Μάλιστα, η φοιτήτρια περιγράφει και την σχέση που είχε ο Δημήτρης Λιγνάδης με ένα φοιτητή της σχολής. Σε αυτόν ο σκηνοθέτης είχε περιγράψει και το περιστατικό με το μαχαίρωμα στο σπίτι του.

«Για το μαχαίρωμα εμείς το μάθαμε από τον συμφοιτητή μας, που είχε τη σχέση μαζί του. Του το είπε ο Λιγνάδης. Και μάλιστα του είχε πει ότι τον μαχαίρωσε από ζήλια και έρωτα ο σύντροφός του, αυτό ισχυρίστηκε. Αυτό είχε πει στο παιδί τότε. […] Δεν ξέρω αν έπαιξε κάποιο ρόλο η σχέση αυτή, αλλά ο συμφοιτητής μας στο τρίτο έτος εμφάνισε πολύ σοβαρά σημάδια κατάθλιψης, έπεσε στα ναρκωτικά και έκανε απόπειρες αυτοκτονίας».

Μεταξύ των όσων αναφέρει, η κοπέλα περιγράφει κι ένα περιστατικό που προκαλεί αποτροπιασμό. «Μία μέρα που είχαμε μάθημα μαζί του και πήγαμε να καθίσουμε κανονικά στην αίθουσα. Εγώ, δυστυχώς, κάθισα στην πρώτη σειρά και λίγο διαγώνια από την έδρα, οπότε τον έβλεπα από τη μέση και κάτω που είχε γυμνό το σημείο του σώματος του αυτό και αυτοικανοπούνταν. Αυτός με είδε που ξαφνιάστηκα και γελούσε με ένα μειδίαμα, συνεχίζοντας αυτό που έκανε. Μετά τελείωσε, κουμπώθηκε και σηκώθηκε να συνεχίσει το μάθημα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις