Θέση στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα παίρνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία με ανακοίνωση της καλεί την Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της ως προς το αίτημα του πολυισοβίτη. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, τονίζει ότι «η δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια» και καλεί την Πολιτεία να αλλάξει στάση καθώς επισημαίνει ότι κινδυνεύει η ζωή του.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για τα εγκλήματα κατά αθώων πολιτών της 17Ν, ζητά να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στη φυλακή του Δομοκού, όπως και έχει αποφασιστεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του.

Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση. Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις