Λίγο μετά τις 2:00 τα ξημερώματα, ο Δημήτρης Λιγνάδης επέστρεψε στη ΓΑΔΑ για να διανυκτερεύσει και να μεταχθεί σήμερα, Παρασκευή, στο σωφρονιστικό ίδρυμα που θα κρατηθεί προσωρινά, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Στο 27σελιδο απολογητικό του υπόμνημα μάλιστα, το οποίο είχε καταθέσει νωρίτερα στην ανακρίτρια, έκανε λόγο για μια προσπάθεια σκευωρίας που στήθηκε σε βάρος του με στόχο την ηθική του εξόντωση.

Όπως αποφασίστηκε ο ηθοποιός – σκηνοθέτης θα οδηγηθεί σήμερα στις φυλακές στην Τρίπολη. Η συγκεκριμένη φυλακή (όπως και αυτή των Γρεβενών) διαθέτει ειδική πτέρυγα για όσους κατηγορούνται για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ το αρμόδιο υπουργείο θα αποφασίσει αν η μεταγωγή θα γίνει εντός της ημέρας ή αύριο το πρωί.

Μετά το μαραθώνιο θρίλερ της απολογίας του, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00 σειρά πήραν οι μάρτυρες που είχαν κληθεί να καταθέσουν, ωστόσο δύο εκ των πέντε μαρτύρων δήλωσαν «άγνοια για την ουσία της υπόθεσης». Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, οι ίδιοι χαρακτηρίστηκαν από τον συνήγορο του σκηνοθέτη, Αλέξη Κούγια, ως «μάρτυρες υπερασπίσεως» χωρίς να έχουν ερωτηθεί ή να έχει ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη τους. 

Τελικά λίγο μετά τις 2:00 ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι ο Λιγνάδης δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να μείνει εκτός φυλακής κι έτσι αποφάσισαν να διατάξουν την προφυλάκισή του.

Εξερχόμενος από το γραφείο της ανακρίτριας ο κατηγορούμενος, μετά το τέλος της απολογίας του, δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους. Αποχώρησε αμίλητος και σήμερα αναμένεται να μεταφερθεί στη φυλακή.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάπραξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση» δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Αλέξης Κούγιας και προσέθεσε: «Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος».

Δείτε καρέ καρέ τη μεταγωγή του στη ΓΑΔΑ μετά το πέρας της χθεσινής απολογίας του:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις