Ξεκίνησε στις 17.00 η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία για την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος για τον σχεδιασμό του νέου Εθνικού συστήματος Υγειας με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην συζήτηση που ακολούθησε με ειδικούς, συντονιστής ήταν ο γνωστός παρουσιαστής και δημοσιογράφος ειδικός σε θέματα υγείας Μιχάλης Κεφαλογιάννης που έχει εκπομπή στον Alpha «Οδηγός Καλής Ζωής».

Λίγα λόγια για τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης γεννήθηκε στην Κρήτη και σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα. Από το 1989 εργάστηκε στην εφημερίδα ”ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ” οπού τρία χρόνια αργότερα εξειδικεύτηκε στο ιατρικό ρεπορτάζ.

Η πρώτη του επαφή με την τηλεόραση είναι στην εκπομπή ”ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ” του ΑΝΤ1. Ένα χρόνο αργότερα συμμετέχει στην πρωινή εκπομπή του ΜEGA ”ΠΡΩΙΝΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ” και στο δελτίο του σταθμού ως ελεύθερος ρεπόρτερ.

Στην συνέχεια αναλαμβάνει το ιατρικό ρεπορτάζ του MEGA. To 2000 επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή ”ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ”. Λίγα χρόνια πριν, αρχίζει η συνεργασία του με το ”ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ” οπού καλύπτει τον τομέα της υγείας και δημιουργεί την ιατρική ιστοσελίδα http://health.ana-mpa.gr/.

Το 2004 αφήνει την ιδιωτική τηλεόραση και συνεχίζει την εκπομπή ”ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” στην ΝΕΤ οπού παράλληλα επιμελείται ως αρχισυντάκτης τα βασικά θέματα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Επίσης, ένα χρόνο μετά, σχεδιάζει και συντονίζει τις πολυθεματικές ενότητες που προβάλλονται στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ. στις 21.00 και αφορούν θέματα οικονομίας, οικολογίας, υγείας, νέας τεχνολογίας, πολιτισμού, πρόσωπα που ξεχώρισαν, αλλά και νέες τάσεις ζωής.

Έχει συγγράψει ειδικά ένθετα υγείας για μεγάλα περιοδικά όπως η VOGUE κ.α. Στα 20 χρόνια που ασχολείται με το ιατρικό ρεπορτάζ, έχει παρακολουθήσει τα μεγαλύτερα διεθνή ιατρικά συνέδρια και έχει οργανώσει και συντονίσει συζητήσεις για το ευρύ κοινό με θέματα υγείας.

Στο ενεργητικό του καταγράφονται δημοσιογραφικές επιτυχίες και αποκλειστικά ρεπορτάζ που προβλήθηκαν κυρίως από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

To 2007 η εκπομπή ”ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” της ΝΕΤ απέσπασε το International Media Prize από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαβήτη ως η καλύτερη ιατρική εκπομπή διεθνώς. Τρία χρόνια αργότερα η ίδια εκπομπή αποσπά για δεύτερη φορά το βραβείο αυτό ως η 2η καλύτερη εκπομπή διεθνώς στην κατηγορία της.

Τον Μάιο του 2009 το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Α.Μπότση τον τιμά με το βραβείο ανθρωπιστικού ρεπορτάζ για την ποιότητα της ενημερωτικής εκπομπής του ”ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” στη ΝΕΤ.

Στις αρχές του 2009 αναλαμβάνει ως διευθυντής στην μηνιαία εφημερίδα για την υγεία ”IΝ VΙΤRO”, η οποία διανέμεται δωρεάν σε μεγάλα νοσοκομεία ,φαρμακεία , πολυκαταστήματα και γυμναστήρια.

Λίγο πριν το τέλος του 2010, επιστρέφει στο ΜΕGA για να παρουσιάσει από τις αρχές του 2011 την ανανεωμένη εκπομπή ”Όλα για την ΥΓΕΙΑ mou”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις