Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα εξέδωσε το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου ο Κουφοντίνας εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν:

«Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, σήμερα 05/03/2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών, και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της».

Συνεχίζεται το αδιέξοδο στην υπόθεση Κουφοντίνα, καθώς δεν αναμένεται σήμερα συνεδρίαση του συμβουλίου μεταγωγών, που θα εξέταζε το αίτημα των δικηγορών του για επανεξέταση του αιτήματος του καταδικασμένου για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό.

Σοφός: Αν πεθάνει ο Κουφοντίνας από απεργία πείνας, η συνείδησή μου δεν θα είναι ήσυχη

Ο συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Θέμης Σοφός με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος Κουφοντίνα για αναστολή της ποινής του και ενόψει της συζήτησης που αναμένεται για την αίτηση του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη για επιστροφή του στον Κορυδαλλό, τόνισε ότι «η κυβέρνηση αυτοεγκλωβίστηκε» ενώ στο κατά πόσο συμφωνεί με τις δηλώσεις της Ιωάννας Κούρτοβικ, ο δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, περί κοινωνικής ειρήνης και ύπαρξης λόγων κρατικής ασφάλειας, απέφυγε να πάρει θέση, μιλώντας στο Open TV.

Αντίθετα πρόσθεσε: «Όταν πεθαίνει ένας απεργός πείνας η κοινωνική ειρήνη είναι στη συνείδησή μας. Η συνείδησή η δική μου δεν θα είναι ήσυχη, εάν πληροφορηθώ ότι απεβίωσε ένας απεργός πείνας στη χώρα μου. Παραδείγματα τέτοια έχουμε μόνο από τη γείτονα χώρα» .

Ο κ. Σοφός για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος διανύει την 56η ημέρα απεργίας πείνας σημείωσε: Εδώ δεν δικάζονται οι πράξεις. Εδώ μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα ενός κρατούμενου που είναι απεργός πείνας. Τα όρια πλέον έχουν εξαντληθεί. Υποστηρίζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα ως κοινωνία ή όχι; Ευθύνη της δημοκρατικής πολιτείας ότι δεν θα έχουμε νεκρό απεργό πείνας».

Μετά τη χθεσινή δικαστική απόφαση για μη αναβολή της ποινής του, είναι πιθανό την ίδια τύχη να έχει και το αίτημα που έκανε η πλευρά Κουφοντίνα και θα συζητηθεί σήμερα για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τι απαντά ο υπουργός Δικαιοσύνης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μιλώντας επίσης στο Open TV, για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα και τις δηλώσεις της Ιωάννας Κούρτοβικ για το θέμα, υπογράμμισε ότι γίνεται μεγάλη φασαρία για ένα ζήτημα που κανονικά δεν θα έπρεπε να διχάσει την κοινή γνώμη ενώ πρόσθεσε ότι το 2015 ο Κουφοντίνας έκανε αντίστοιχα πράγματα.

Ο κ. Τσιάρας υποστήριξε ότι το κράτος δικαίου στην Ελλάδα διαφυλάσσει απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα.
«Γίνεται μεγάλη φασαρία για ένα ζήτημα που κανονικά δεν θα έπρεπε να διχάσει την κοινή γνώμη» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Το 2015 έκανε αντίστοιχα πράγματα ο Κουφοντίνας».

Παρέμβαση του προέδρου του Αρείου Πάγου για τον «πόλεμο» στην Δικαιοσύνη

Με παρέμβαση τους, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Αγγελική Αλειφεροπούλου και ο εισαγγελέας, Βασίλειος Πλιώτας, με αφορμή τις αντεγκλήσεις που έχουν ξεσπάσει στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ξεκαθαρίζουν ότι «η Δικαιοσύνη εκφράζεται μόνο μέσα από τις ειδικά και εμπεριστατωμένα αποφάσεις της».

Όσο αφορά τις επικρίσεις για τους χειρισμούς δικαστών σε υποθέσεις που απασχολούν τη κοινή γνώμη επισημαίνουν ότι δικαστές και εισαγγελείς επιτελούν την αποστολή τους «με εντιμότητα, αμεροληψία και αντικειμενικότητα, απερίσπαστοι και ανεπηρέαστοι από ευκαιριακά δυσμενή σχόλια, περιστασιακούς επαίνους ή άδικες επιθέσεις».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις