Την επαναλειτουργία, από την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, των σχολών οδηγών, υπό αυστηρούς όρους, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19, καθώς η κυβέρνηση έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα του υπουργείου Μεταφορών.

Κατά την ενημέρωση, ανακοινώθηκε ο τρόπος λειτουργίας των εν λόγω σχολών, αλλά και η διαδικασία εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης. Σύμφωνα με αυτές θα λειτουργήσουν με υποχρεωτικά self test για δασκάλους, εξεταζόμενους και εξεταστές τα οποία θα διεξάγονται κάθε εβδομάδα.

Οι σχολές οδηγών, λοιπόν, θα λειτουργούν με τους εξής όρους:

  • Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα διενεργούνται διαδικτυακά.
  • Θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους στις σχολές αυτές
  • Διενέργεια self test για τον εξεταζόμενο 24 ώρες πριν το πρακτικό μάθημα και τις εξετάσεις, ενώ για τους εκπαιδευτές και τους εξεταστές διενέργεια self test 2 φορές την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.
  • Επίσης διενέργεια των εξετάσεων με ραντεβού ανά μία ώρα τήρηση κανόνων προστασίας δημόσιας υγείας, ανοιχτά παράθυρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υγιεινή χεριών και σημείων επαφής του οχήματος.

Νίκος Χαρδαλιάς, Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση για την πανδημία

Ουσιαστικά η συγκεκριμένη δραστηριότητα μαζί με το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Κοζάνη, μόνο με τη μέθοδο του click away, ήταν και τα μοναδικά νέα μέτρα άρσης του lockdown, που ανακοινώθηκαν, καθώς η επιτροπή λοιμωξιολόγων ήταν αρνητική σε οποιαδήποτε άλλο βήμα άρσης του lockdown με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Έτσι, έγιναν αποδεκτές οι εισηγήσεις των ειδικών σχετικά με την παράταση της αναστολής λειτουργίας των malls, των κέντρων αισθητικής και των φροντιστηρίων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις