Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος μετήχθη από τη ΓΑΔΑ μαζί με άλλα τρία άτομα, που συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της έρευνας της Ασφάλειας Αττικής, για τις επιθέσεις στο σπίτι του στον Διόνυσο, αλλά και τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, καθώς και τις καταγγελίες που ακολούθησαν από τον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη.

Ο παρουσιαστής αντιμετωπίζει κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης μαζί με τους δύο άντρες που προσήχθησαν τη Μεγάλη Τρίτη στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας.

Επιπλέον, κατηγορείται για ηθική αυτουργία για τις δύο επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του στον Διούνυσο, οι οποίες, φέρεται να είναι σκηνοθετημένες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο παρουσιαστής κράτησε σιγή ιχθύος, ενώ οι άλλοι δύο επιβεβαίωσαν τη σχέση από το παρελθόν-γνωριμία που είχαν μαζί του.

Ένα ακόμη στοιχείο που εντάχθηκε στη δικογραφία είναι και το αποτέλεσμα της βαλλιστικής εξέτασης, το οποίο δείχνει ότι το όπλο που πυροβόλησε κατά της οικίας του είναι το ίδιο με αυτό που πυροβόλησε κατά των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Ερυθραία.

Η έρευνα ως προς τον παρουσιαστή συνεχίζεται σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη, με το τεκμήριο της αθωότητας να αποτελεί πρωταρχική αρχή της ποινικής διαδικασίας που προστατεύει τον εκάστοτε κατηγορούμενο από το να καταδικαστεί λόγω αμφιβολιών για την αθωότητά του. Επομένως, κάθε κατηγορούμενος τεκμαίρεται αθώος μέχρι να αποδειχθεί από τον κατήγορό του το αντίθετο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις