Ανεξέλεγκτο παραμένει το πύρινο το μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή Σχίνου Κορινθίας. Η πυρκαγιά πέρασε πλέον και τα όρια του νομού Αττικής, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον, οι αρχές σημειώνουν ότι λόγω της αναμενόμενης ραγδαίας ενίσχυσης των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας, συστήνεται στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιεροθέου όπως απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα.

Νωρίτερα, οι φλόγες είχαν φτάσει στον οικισμό Χάνι Κοκκιναρέας στα Μέγαρα, ο οποίος εκκενώθηκε εσπευσμένα, ενώ έγιναν αρκετοί απεγκλωβισμοί πολιτών με αναπηρίες από σπίτια. Από το δύσβατα σημεία δόθηκε εντολή να υποχωρήσουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς υπήρχε κίνδυνος εγκλωβισμού τους.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες – που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη  – για εκκένωση του οικισμού Καβελάρη, ο οποίος είναι σε απόσταση αναπνοής από την πόλη των Μεγάρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι εστάλη και το προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης «112», για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές.

Meteo: Αναμένεται πολύ δύσκολη νύχτα -Στα 7 με 8 μποφόρ οι άνεμοι

Ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή της φωτιάς στο Σχίνο Κορινθίας αναμένεται τις βραδινές ώρες, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολο το έργο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Οι ισχυροί άνεμοι δυτικών έως βορειοδυτικών διευθύνσεων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της φωτιάς στο Σχίνο Κορινθίας, αναμένεται να παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση τις βραδινές ώρες απόψε, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Οι μέσες εντάσεις τους αναμένεται να φτάσουν τοπικά τα 7-8 μποφόρ, ενώ εξασθένηση των ανέμων εκτιμάται ότι θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις