Η άφιξη των τουριστών στην χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων στην κυβέρνηση, με στόχο να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Την ίδια ώρα, τη διενέργεια PCR τεστ στους τουρίστες θέτουν μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες όπως η TUI καθώς ένα μεγάλος αριθμός ταξιδιωτών, που αναμένεται να έρθει στα ελληνικά νησιά δεν θα είναι εμβολιασμένοι οπότε θα πρέπει να έχουν ένα τέτοιο test συνήθως 72 ωρών, για να μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες τους. Το πρόβλημα όμως είναι πως τα ελληνικά νησιά δεν έχουν τις υποδομές για να πραγματοποιούν τόσο μεγάλο όγκο τεστ σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύση και το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται είναι να συγκεντρώνονται όλα τα τεστ και να πηγαίνουν στα νησιά που έχουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, να στέλνονται με την πρωινή ή την μεσημεριανή πτήση, να γίνεται η επεξεργασία των τεστ και σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν τις απαντήσεις οι τουρίστες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Rapid και τεστ αναπνοής

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η κυβέρνηση θέλει να αποκλείσει την είσοδο στα σύνορα σε τουρίστες που είναι θετικοί στον κορονοϊό. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει έντονος προβληματισμός στα χερσαία σύνορα, Εύζωνες και Προμαχώνα, καθώς υπάρχει και ο φόβος για πλαστά πιστοποιητικά. Γι’ αυτό το λόγο υπάρχει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μοντέλο της Σιγκαπούρης, δηλαδή ένα τεστ αναπνοής που γίνεται όπως το αλκοτέστ και δίνει αποτέλεσμα μέσα σε ένα λεπτό με ποσοστό επιτυχίας 90%.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις