Μπλακ άουτ τις βραδινές ώρες της Τετάρτης σημειώθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, το οποίο, μάλιστα, εφημέρευε, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς ρεύμα το μισό κτίριο και ειδικότερα μία μονάδα εντατικής, το ακτινολογικό, το εργαστήριο υπερήχων και ο αξονικός τομογράφος.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλία Σιώρα, πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου, που μίλησε στην ΕΡΤ και το OPEN, στο νοσοκομείο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση καθώς υπήρχε πολύς κόσμος εντός του κτιρίου, ενώ στα επείγοντα επικρατούσε «χαμός». «Δεν κινδύνευσε άνθρωπος, αλλά είναι πολλαπλά τα επεισόδια “ατυχημάτων”» σημείωσε και επισήμανε πως για τους εργαζόμενους δεν πρόκειται περί ατυχημάτων, αλλά για περιπτώσεις αμέλειας.

Ο ίδιος ενημέρωσε πως οι «γεννήτριες πήραν μπρος, αλλά δεν έδωσαν επαρκή ποσότητα ρεύματος» για άγνωστο λόγο. Όπως σημείωσε, οι αναπνευστήρες στις ΜΕΘ δούλεψαν, αλλά δεν έγινε το ίδιο με τα μόνιτορ των ασθενών και οι γιατροί χρειάστηκε να εργαστούν έτσι για 1,5 ώρα.

«Δεν έχει ξαναγίνει (σ.σ. κάτι τέτοιο) σε τόσα νευραλγικά σημεία» υπογράμμισε και κατήγγειλε «πρόβλημα με την τεχνική υπηρεσία».  Έκανε λόγο για υποστελέχωση, αναφέροντας πως οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να είναι 150, αλλά είναι 45, ενώ σημείωσε πως ο «εργολάβος δεν είναι συνεπής». Μάλιστα, επέρριψε ευθύνη και στη διοίκηση του νοσοκομείου καθώς δεν τιμωρείται για αυτήν την ασυνέπεια.

Εξήγησε, ακόμη, πως το ρεύμα δεν έπεσε από κεραυνούς λόγω της κακοκαιρίας αλλά γιατί «έσκασαν δύο πυκνωτές».  «Να ληφθούν μέτρα, δεν μπορεί το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας να μένει χωρίς ρεύμα για 1,5 ώρα» επεσήμανε και εξέφρασε την ελπίδα του να μην υπάρξουν παρόμοια συμβάντα, αλλά και να «μην θρηνήσουμε θύματα».

Καταλήγοντας επισήμανε πως στο νοσοκομείο υπάρχουν «θέματα με τις υποδομές. Τα υπόγεια, και τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις. Θέλουν χρήμα και προσωπικό».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις