Η τραγική πτώση του μονοκινητήριου αεροσκάφους που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ατόμων έφερε απέραντη θλίψη σκόρπισε στους κατοίκους του χωρίου Χαριά του Πύργου Ηλείας .

Μάλιστα ο 60χρονος πιλότος του αεροσκάφους, δάσκαλος στο επάγγελμα, καταγόταν από το συγκεκριμένο χωριό και το πατρικό του σπίτι βρισκόταν μόλις 100 μέτρα από σημείο της συντριβής. Ο δεύτερος νεκρός, ο 57χρονος συγκυβερνήτης, από το Μεσολόγγι είχε συμμετάσχει ως εθελοντής στην αποστολή της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου στη φονική πυρκαγιά του 2018 στο Μάτι.

Σύμφωνα με το OPEN, ο 55χρονος πιλότος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στο χωριό του όσο και στον τόπο κατοικίας του, την Αμαλιάδα, ενώ ο 58χρονος συνεπιβάτης σκόπευε σύμφωνα με μαρτυρίες σύντομα να αγοράσει δικό του αεροπλάνο. Οι κάτοικοι του χωριού δήλωσαν πως ο 55χρονος ήταν ιδιαίτερα ικανός πιλότος. «Πετούσε χρόνια, καλός πιλότος τώρα τι έγινε δε μπορώ να πω δε μπορώ να ξέρω δε μπορώ να ξέρω», ανέφερε ένας από αυτούς

Πώς περιγράφουν την πτώση του αεροσκάφους οι κάτοικοι

Ενας άλλος κάτοικος περιέγραψε πως είδαν πως το αεροπλάνο παρουσίασε κάποιου είδους βλάβη: «Απ’ το διπλανό χωριό ακούσαμε ότι δεν πήγαινε καλά το αεροπλάνο ότι πήγαινε μία δεξιά μία αριστερά αυτό άκουσα», σημείωσε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι κάτοικοι της Χαριάς άκουσαν ένα δυνατό κρότο και αμέσως είδαν φλόγες να ξεπηδούν από την αυλή ενός σπιτιού. Αμέσως πήραν πυροσβεστήρες στα χέρια νομίζοντας ότι πρόκειται για φωτιά. Οταν όμως έφτασαν στο σημείο είδαν το μικρό κόκκινο αεροσκάφος να φλέγεται.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Νωρίς το μεσημέρι, σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, κινητοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα για Έρευνα και Διάσωση μετά από ειδοποίηση για πτώση μικρού αεροσκάφους, εντός του οικισμού Χαριά Πύργου Ηλείας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα από την Π.Υ. Πύργου Ηλείας.

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους καθώς και δύο (2) άτομα εντός χωρίς αισθήσεις εντός του ανωτέρω οικισμού. Οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις συνεχίζουν περαιτέρω έρευνες στην ευρύτερη περιοχή».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις