Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα άνάμεσα στη Νίσυρο και την Τήλο. Η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5,7 Ρίχτερ και καταγράφηκε στις 01.14 το πρωί της Τρίτης.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 24 χλμ νότια, νοτιοδυτικά της Νισύρου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14,4 χλμ.

Η δόνηση έγινε αντιληπτή στους κατοίκους και των δύο νησιών αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, αλλά ευτυχώς δεν υπήρχαν επιπτώσεις. Ακολούθησε σειρά από μετασεισμούς μέχρι 3,9 Ρίχτερ.

Λέκκας: Δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει κάτι μεγαλύτερο

«Νομίζω ότι δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει κάτι μεγαλύτερο το ρήγμα της συγκεκριμένης περιοχής» είπε, μιλώντας στα ΝΕΑ, ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π. Ευθύμιος Λέκκας για τον πολύ ισχυρό σεισμό των 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στ’ ανοιχτά της Νισύρου και ταρακούνησε σήμερα Τρίτη, μετά τα μεσάνυχτα, τα Δωδεκάνησα.

Ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές και πρόσθεσε ότι δεν έχει καμία σχέση με το ηφαίστειο της Νισύρου. Το επίκεντρό του δεν βρίσκεται στο τόξο του Αιγαίου αλλά σε ανεξάρτητο ρήγμα νοτιότερα και εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο σε απόσταση 27 χιλιομέτρων από τη Νίσυρο και 20 χιλιομέτρων από την Τήλο.

Ο καθηγητής επισήμανε ότι σχετίζεται με τους σεισμούς μικρότερου μεγέθους που είχαν σημειωθεί πριν περίπου 1,5 μήνα, στην ίδια περιοχή. «Επανέκαμψαν με μεγαλύτερα μεγέθη» εξήγησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι το συγκεκριμένο ρήγμα «δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει κάτι μεγαλύτερο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις