Επίσημα στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται το ηγετικό στέλεχος, της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς. Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Πέμπτης 1 Ιουνίου, ο Παππάς συνελήφθη σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου Αθηνών.

Ο Παππάς ήταν κυριολεκτικά άφαντος Από την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου του 2020, έως σήμερα,  όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τού επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άρχισε η διαδικασία σύλληψης των μελών της Χρυσής Αυγής.

Τότε έγινε γνωστό ότι ο υπαρχηγός της είχε εξαφανιστεί την 1η Οκτωβρίου, λίγες ώρες μετά την εμφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, όπου έδωσε το «παρών» στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Τότε, είχε αφήσει στο σπίτι του το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο καλούνταν χωρίς απόκριση. Έκτοτε, έχει γίνει «καπνός».

Η τελευταία του συνέντευξη

Ο Χρήστος Παππάς παρέμενε άφαντος για τις αρχές σχεδόν εννιά μήνες, όχι όμως για τον Στέφανο Χίο ο οποίος τον εντόπισε και κατάφερε να του πάρει συνέντευξη η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Μακελειό».

Ο Νο. 1 καταζητούμενος από την ΕΛΑΣ, στη συνέντευξή του έκανε ξεχωριστή και ειδική μνεία στον «στρατηγό πατέρα του, Ηλία Παππά, συνεργάτη του Γ. Παπαδόπουλου, που πέθανε στις 30 Απριλίου, τη Μεγάλη Παρασκευή», προσθέτοντας ότι «ως κυνηγημένος, δεν πήγε καν στην κηδεία του».

Και συνέχισε ο φυγόποινος: «Ομιλώ για τον εαυτόν μου και μόνον, μιας και από 7ης Οκτωβρίου 2020, ακριβώς πριν ανακοινωθεί η απόφαση, έκανα γνωστό με ανάρτησή μου στο Twitter πως εκ καιρού δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό κόμμα. Παραμένω λοιπόν “πολιτικός εξόριστος”, αλλά για την μισάνθρωπη, άδικη και τυραννική πολιτεία και την “Δικαιοσύνη” της, η οποία με δίκασε έχοντας ως “τεκμήρια” και “αποδείξεις” φωτογραφίες και πολιτικούς λόγους, παραμένω “φυγόποινος”. Ένας “φυγόποινος” όμως, που δεν θα πάψει να αγωνίζεται για το ΔΙΚΑΙΟ, την ΑΛΗΘΕΙΑ και την ΕΛΛΑΔΑ. Για το δικαίωμά του στη ΖΩΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Που δεν θα πάψει να αγωνίζεται για το τρίπτυχο των αδιαπραγμάτευτων ιδανικών του, όπως αυτά εδιδάχθησαν από τον πατέρα του: “ΠΑΤΡΙΣ – ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ”. Ερρωσθε και ευδαιμονείτε, Χρήστος Ηλία Παππάς», καταλήγοντας προκλητικά: «Είστε Μάο-Μάο. Θέλετε αίμα και θάνατο. Ελάτε να με πιάσετε!».

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης, σε συνέντευξή του στον κ. Χίο, είχε τονίσει και αυτός πως ο πελάτης του «δεν προτίθεται να παραδοθεί. Δεν έχει κάνει καμία διαπραγμάτευση με καμία κυβέρνηση».

Σε ερώτηση του Στέφανου Χίου γιατί δεν τον πιάνει η ελληνική αστυνομία, η απάντηση του δικηγόρου ήταν: «Εδώ διαφεύγουν άλλοι πιο επικίνδυνοι».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις