Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στην Κεφαλονιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Κεφαλλονιά. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι άνεμοι έχουν υποχωρήσει και γίνεται προσπάθεια οριοθέτησής της πυρκαγιάς που κατέκαψε τα καταπράσινα δάση του νησιού.

Tα πετζετελ ξεκίνησαν τις πτήσεις με το που ξημέρωσε ενώ πηγαίνουν ενισχύεις (Έρικσον) από την Ανδραβίδα. Οι φλόγες συνέχισαν το καταστροφικό τους έργο όλη τη νύχτα, ενώ καίνε και σήμερα Κυριακή.

Οι κάτοικοι πέρασαν μια εφιαλτική νύχτα και πολλά χωριά εκκενώθηκαν. Ειδικότερα με απόφαση του Δημάρχου Αργοστολίου εκκενώθηκαν οι περιοχές: Καπανδρίτι, Καμπιτσάτα, Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Αγία Ειρήνη και Πάστρα.

Επίσης μήνυμα από το 112 έλαβαν και οι κάτοικοι στα χωριά Καταλειός και Κάτω Καταλειός για να βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να απομακρυνθούν αν χρειαστεί.

Με το πρώτο φως της μέρας η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική, δείτε ένα βιντεο ειναι του εθελοντή – πυροσβέστη Διονύση Παπαδάτου που ειναι και κάτοικος χωριου που εκκενώθηκε.

Με το πρώτο φως της μέρας η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική, δείτε ένα βιντεο ειναι του εθελοντή – πυροσβέστη Διονύση Παπαδάτου που ειναι και κάτοικος χωριου που εκκενώθηκε.

Στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, μίλησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κυρία Ρόδη Κράτσα, που μαζί με τον επιτελείο της, παρακολουθεί στενά και έχει συνεχή επαφή με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

«Η πυρκαγιά είναι πολύ μεγάλη, γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την οριοθέτησή της. Στο σημείο υπάρχουν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις και θα ενισχυθούν και άλλο. Έχουν εκκενωθεί προληπτικά δύο οικισμοί, της Αγίας Ειρήνης και το Καπανδρίτι» δήλωσε η κυρία Κράτσα για να προσθέσει: «η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μαζί με τον δήμο, συνδράμουν όπως τούς ζητηθεί σε αυτήν τη μεγάλη μάχη με τις φλόγες».

Στο μεταξύ η περιφερειάρχης σε δηλώσεις της σε Μέσα Ενημέρωσης, άφησε να εννοηθεί ότι η φωτιά ξεκίνησε από βοσκό της περιοχής. Ξεκαθαρίζει πάντως ότι ακόμη δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από την Πυροσβεστική η οποία τώρα ασχολείται, κυρίως, με την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις