Συναγερμός έχει σημάνει στο Βόλο, καθώς στο γηροκομείο της πόλης έχουν καταγραφεί 9 κρούσματα κορονοϊού, πέντε εκ των οποίων αφορούν σε ηλικιωμένους και τέσσερα σε εργαζόμενους.

Μιλώντας στην ΕΡΑ, ο Παύλος Πάνος πρόεδρος του γηροκομείου σημείωσε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το ανεμβολίαστο προσωπικό. «Το πρόβλημά μας είναι η άρνηση του προσωπικού, καθώς 35 από τους 55 εργαζόμενους αρνούνται να εμβολιαστούν, δηλαδή το 65% του προσωπικού. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι αρνητές, διαφωνούν κάθετα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότεροι επικαλούνται «πολλές δικαιολογίες» για λόγους υγείας ή επικείμενη εγκυμοσύνη, ενώ κάποιοι λένε ότι θα περιμένουν να δουν πως θα πάει το εμβολιαστικό πρόγραμμα και θα αποφασίσουν τον Σεπτέμβριο.

Ακούστε όσα είπε ο κ. Πάνος στο ASTRATV

Σημειώνεται ότι στο γηροκομείο Βόλου φιλοξενούνται 100 ηλικιωμένοι και υπάρχουν 55 εργαζόμενοι. Μέχρι στιγμής οι ηλικιωμένοι που έχουν νοσήσει, εμφανίζουν λίγο πυρετό και κάποια συμπτώματα, όπως δύσπνοια. Ένας εξ αυτών έχει μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο, κατόπιν εντολής του ΕΟΔΥ. Οι υπόλοιποι είναι σε καραντίνα, σε όροφο covid, εντός του ιδρύματος. Όλοι οι ηλικιωμένοι έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις.

Επίσης βρέθηκαν θετικοί 4 εργαζόμενοι. Η μια εξ αυτών είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, είχε αντισώματα, και το πέρασε πολύ ελαφριά. Οι υπόλοιποι 3 παρουσιάζουν λίγο πυρετό και κάποια συμπτώματα. Μαζί με τους 4 εργαζόμενους, σε καραντίνα μπήκαν άλλοι 8 συνάδελφοί τους που ήταν στις ίδιες βάρδιες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις