Εικόνες από το πρόσφατο παρελθόν βιώνει ξανά το νησί της Μυκόνου. Ύστερα από τις αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης, πλέον τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή από σήμερα στις 6 το απόγευμα το μέτρο της απαγόρευσης μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

Ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο μέτρο του μίνι lockdown που επιβλήθηκε στο νησί, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού. Με βάση τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα απαγορεύεται καθόλο το 24ωρο η μουσική στα καταστήματα εστίασης, ενώ επιβλήθηκε και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας από τη 1 τη νύχτα έως τις 6 το πρωί. Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι την παραπάνω Δευτέρα 26 Ιουλίου και η κατάσταση στο νησί θα αξιολογηθεί εκ νέου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωσή του ο Νίκος Χαρδαλιάς, σχετικά με το μίνι lockdown στη Μύκονο, στέλνεται ειδικό σήμα για τα ιδιωτικά πάρτι στο νησί τα οποία είναι και αυτά που φαίνεται ότι οδήγησαν στην αύξηση των κρουσμάτων ενώ ήταν αδύνατο να ελεγχθεί η κατάσταση από τις αρμόδιες αρχές.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας αναφέρεται ότι «τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Τα κορονοπάρτι εκτόξευσαν τα κρούσματα

Όλο αυτό το διάστημα στο «νησί των ανέμων» τα πριβέ πάρτι σε βίλες είχαν την τιμητική τους. Γνωστοί DJs και καλεσμένοι με υψηλά βαλάντια διασκέδαζαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δίχως να τηρούν κανένα μέτρο κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Τα διαδικτυακά καλέσματα γίνονται συνήθως μέσω social media, ακολουθώντας την περσινή «πετυχημένη συνταγή».

Την ίδια ώρα πάντως, στο νησί των ανέμων, επικρατεί οργή για τα μέτρα στο νησί, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Έντονες αντιδράσεις

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του νησιού Αλέξανδρος Κουκάς τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ ότι «δεν το περιμέναμε» και σημειώνει πως τα μέτρα ήρθαν πολύ απότομα στο νησί, το οποίο φιλοξενεί 20.000 άτομα. «Τα μέτρα καταστρέφουν τον τουρισμό του νησιού ολοσχερώς», πρόσθεσε εκφράζοντας την ελπίδα να μην υπάρξει παράταση πέραν της 26 Ιουλίου. Μάλιστα τόνισε ότι η Μύκονος ανήκει στους πρωτεργάτες του εμβολιασμού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις