Νέες εστίες φωτιάς ξέσπασαν στην Ηλεία και συγκεκριμένα στις Ηράκλεια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και την Περιοχή Λαντζόι Δήμου Πύργου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αρχαία Ολυμπία και ήδη, σύμφωνα με το patrisnews.gr, έχει δοθεί εντολή προληπτικής εκκένωσης στον οικισμό Ηράκλεια.

Εντολή για την προληπτική εκκένωση και της κοινότητας Πουρνάρι, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που βρίσκεται κοντά στην κοινότητα Ηράκλεια, η οποία εκκενώθηκε νωρίτερα, έδωσε η Πυροσβεστική, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική, «η φωτιά έχει δυναμική».

Στην Πυροσβεστική έχει σημάνει συναγερμός και αυτήν την ώρα στην κατάσβεση επιχειρούν συνολικά 46 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και 4 αεροσκάφη.

Όσον αφορά στην φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Καυκανιές, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, «η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις