Σεισμός Αττική:  Η ασθενής σεισμική δόνηση που αναστάτωσε την Κυριακή το μεσημέρι τους Αθηναίους, μεγέθους 3.7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ δεν αποκλείεται να είναι προέκταση του μεγάλου σεισμού της Πάρνηθας, στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, που είχε στοιχίσει τις ζωές περισσότερων από 100 ανθρώπων.

Αυτό ανέφερε, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΑ 1 95.6), ο καθηγητής Γεωλογίας και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας.

“Ο συγκεκριμένος σεισμός σχετίζεται, είτε με προέκταση του μεγάλου ρήγματος της Πάρνηθας ή προήλθε από το ρήγμα της Πεντέλης”, ανέφερε ο κ. Λέκκας, προσθέτοντας πως: “Θεωρούμε ότι η εξέλιξη είναι πολύ καλή, και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Του κύριου σεισμού χθες, ακολουθήθηκαν μικροί σεισμοί που δεν έγιναν αντιληπτοί”.

Σεισμός στην Αττική: 1 στις 20 φορές πρόκειται για προσεισμό

Σε ερώτηση αν η χθεσινή δόνηση εμπνέει ανησυχία τόνισε: «Αυτό που έχουμε σαν υπόνοια είναι μήπως εξελιχθεί όλη αυτή η δραστηριότητα σε κάτι μεγαλύτερο. Πάντως στην συντριπτική πλειοψηφία, γίνεται ένας μικρός σεισμός που στην συνέχεια αποσβαίνεται. Μία στις 20 φορές ουσιαστικά χαρακτηρίζεται σαν προσεισμός, δηλαδή είναι ο προάγγελος ενός μεγαλύτερου σεισμού».

«Πρόγνωση δεν μπορούμε να κάνουμε, ωστόσο διατύπωση επιστημονικών προσεγγίσεων είναι θεμιτή. Εμείς ως ΟΑΣΠ πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ό,τι χρειαστεί, οι δομημένος ιστός της χώρας είναι πολύ ανθεκτικός, επομένως έχουμε την δυνατότητα να διαχειριστούμε μια τέτοια κατάσταση. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ο σεισμός πάντα μας επιφυλάσσει εκπλήξεις και μπορεί να δούμε σεισμούς σε έναν οποιοδήποτε άλλο χώρο της Ελλάδας» ανέφερε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις