Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η επιλογή του δικηγόρου της κατηγορουμένης για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, Σάκη Κεχαγιόγλου να εξαιρεθούν από τη δίκη οι τρεις γυναίκες που κληρώθηκαν ως ένορκοι, με τον συνήγορό της, Νίκο Αλεξανδρή να κάνει λόγο μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, για κάτι που έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση.

Μάλιστα ο κ. Αλεξανδρής σχολίασε στην Πόπη Τσαπανίδου για την επιλογή της υπεράσπισης, «δεν θεωρώ ότι οι γυναίκες είναι υποδεέστερες. Ας κρίνει η κοινωνία την εξαίρεση των γυναικών ενόρκων».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, όταν δόθηκε η δυνατότητα στον Σάκη Κεχαγιόγλου αφαίρεσε το δικαίωμα να ψηφίσουν για την απόφαση, γεγονός που δε θεωρείται τυχαίο.

Γιατί εξαιρέθηκαν οι γυναίκες

Με βάση το ρεπορτάζ, το σκεπτικό πίσω από την απόφαση του δικηγόρου ήταν πως οι άνδρες θα μείνουν αποστασιοποιημένοι συγκριτικά με τις γυναίκες που πιθανότατα θα συνδεθούν συναισθηματικά με την Ιωάννα και δεν θα είναι ουδέτερες. Να σημειωθεί πως η απόφαση των ενόρκων είναι ζωτικής σημασίας για το δικαστήριο, όπως και αυτή των δικαστών.

«Το γεγονός έκανε άσχημη εντύπωση»

Μιλώντας στο κεντρικό ειδήσεων του OPEN TV, ο Νίκος Αλεξανδρής τόνισε σχετικά με το περιστατικό πως η κίνηση έκανε άσχημη εντύπωση. «Δεν θεωρώ ότι οι γυναίκες είναι υποδεέστερες. Ας κρίνει η κοινωνία την εξαίρεση των γυναικών ενόρκων», σημείωσε.

Πιθανή η ύπαρξη συνεργού

Ο κ. Αλεξανδρής προχώρησε παράλληλα σε μια σημαντική επισήμανση. Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει και δεύτερος συνεργός που βοήθησε την κατηγορούμενη να προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη. «Είμαι σχεδόν βέβαιος πως υπάρχουν 2 συνεργοί, ωστόσο το σημαντικό είναι να αποδειχθεί η συμμετοχή τους στην υπόθεση ώστε να κινηθούν και οι νομικές διαδικασίες», επεσήμανε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις