Σεισμός τώρα Αρκαλοχώρι: Συγκινησιακά φορτισμένη, η πρόεδρος της κοινότητας Αρκαλοχωρίου, Χρυσούλα Κεγκέρογλου, περιέγραψε την κατάσταση μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ στην Κρήτη.

«Η κατάσταση είναι τραγική» τόνισε η κ. Κεγκέρογλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και απηύθυνε έκκληση «να ενδιαφερθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες», ενώ έκανε λόγο για «ένα βομβαρδισμένο τοπίο» στο Αρκαλοχώρι.

«Περάστε αυτό το μήνυμα, 1.000 άνθρωποι θα μείνουν έξω, 1.000 άνθρωποι θα μείνουν έξω», επαναλάμβανε η ίδια.

Σεισμός τώρα Αρκαλοχώρι: «Θέλουμε σκηνές, θέλουμε βοήθεια»

«Δεν έχουμε ρεύμα, έχουν πέσει κολώνες της ΔΕΗ, έχουν σπάσει ντεπόζιτα, σωλήνες, ένα βομβαρδισμένο τοπίο. Πρέπει επειγόντως να ενδιαφερθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Υπάρχει ένας νεκρός, ένα παιδί που δούλευε σε μια εκκλησία που έπεσε και τον πλάκωσε. Στο Αρκαλοχώρι το 80% των ανθρώπων θα μείνει έξω, η κατάσταση είναι τραγική, ακόμα και καινούρια σπίτια έχουν καταστραφεί, έχουμε απίστευτες ζημιές σε εκκλησίες. Ευτυχώς τα σχολεία σε μεγάλο βαθμό δεν έχουν πάθει τίποτα, παρά μόνο ένα παλιό κτίσμα του Γυμνασίου έχει κάποιες μικρές ζημιές, αλλά τα υπόλοιπα είναι σε καλύτερη κατάσταση» υπογράμμισε.

Και συνέχισε:

«Ηλικιωμένα άτομα που δεν μπορούν να βγουν έξω από το σπίτι. Ευτυχώς που δεν ήταν νύχτα. Τα παιδιά ήταν στα σχολεία και οι γονείς στις δουλειές τους».

«Πρέπει οι αρμόδιοι να ενδιαφερθούν, θέλουμε σκηνές, θέλουμε βοήθεια. Επειδή και το δικό μου σπίτι καταστράφηκε, φανταστείτε να βλέπετε τα αυτοκίνητά σας, τα σπίτια σας, τους γονείς σας να είναι εγκλωβισμένοι, τώρα καταλαβαίνουμε συνανθρώπους μας που έχουν περάσει αντίστοιχες καταστάσεις» ανέφερε επίσης.

Ένας νεκρός και έντεκα τραυματίες

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ στην Κρήτη, στο Αρκαλοχώρι. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο ο οποίος -σύμφωνα με τον ιερέα του χωριού- είχε μπει στο ναό του Προφήτη Ηλία για να δει τις εργασίες αποκατάστασης για τις οποίες ήταν υπεύθυνος ο γιος του και καταπλακώθηκε από τον τρούλο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική ο άτυχος άνδρας απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Στο σημείο βρίσκονταν και άλλοι εργάτες, οι οποίοι όμως ήταν έξω από τον ιερό ναό και δεν φαίνεται να υπέστησαν κάποιον τραυματισμό.

[Διαβάστε εδώ]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις