Νίκος Κουρής: Τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε το άνοιγμα της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη, από την έδρα του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ, όπως αναμενόταν, ενημερώθηκαν επισήμως τα πρόσωπα που αναφέρονται σ’ αυτήν.

Το περιεχόμενό της θα γνωστοποιηθεί στην οικογένειά του στο τέλος της εβδομάδας, ωστόσο κανείς από το οικογενειακό περιβάλλον του συνθέτη δεν γνωρίζει πότε συντάχθηκε η διαθήκη, αλλά ούτε και πώς θα διανεμηθεί η περιουσία.

Μίκης Θεοδωράκης

Πέντε διαθήκες

Η ανατροπή στην υπόθεση έγκειται στο γεγονός ότι ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης είχε συντάξει πέντε διαθήκες. Κανείς μέχρι τώρα δεν γνωρίζει το περιεχόμενό τους και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο για το αν οι διαθήκες γράφτηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες ή αν υπάρχει μια κύρια και τέσσερις συμπληρωματικές. Σύμφωνα με το νόμo, ισχύει πάντα η τελευταία διαθήκη, αν αλλάζει το περιεχόμενο των προγενέστερων.

Φαίνεται πως ο Μίκης Θεοδωράκης άρχισε να γράφει τη διαθήκη του πολλά χρόνια πριν, όμως από το 2015 και έπειτα συνέβησαν γεγονότα που τον έκαναν να αλλάξει απόφαση για την τελευταία βούλησή του.

Αυτό που μένει να διαπιστωθεί είναι ποια διαθήκη θα κηρυχθεί ως κύρια, καθώς ο ειρηνοδίκης πρέπει να ελέγξει τη γνησιότητα της υπογραφής και την ημερομηνία.

Σε μια λιτή δήλωση, η κόρη του, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, είπε πως “δεν έχω λάβει τη διαθήκη, δεν έχει ανοίξει ακόμα. Δεν μπορώ να μιλήσω. Δεν περιμένω τίποτα, τίποτα…”, εννοώντας πως δεν αναμένεται να γίνει κάποια έκπληξη.

Νίκος Κουρής: Έστειλε εξώδικο στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 30 Σεπτεμβρίου το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της Μαργαρίτας και με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο, απαγορεύεται πλέον στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα “Θεοδωράκης” με την επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του.

Η αίτηση των ασφαλιστικών θα εκδικαστεί πάντως στις 30 Νοεμβρίου, ενώ η οριστική λύση στο θέμα που έχει προκύψει, με τον Νίκο Κουρή να ισχυρίζεται ότι είναι γιος εκτός γάμου του μεγάλου συνθέτη, θα δοθεί αφού γίνει εξέταση DNA.

Ωστόσο, αποκάλυψε η εκπομπή “T-live”, ο Νίκος Κουρής στέλνει εξώδικο στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ζητώντας να επισκεφθούν από κοινού τον πραγματογνώμονα- γενετιστή, Κ. Φιτσιάλο, για να εξακριβωθεί αν μεταξύ τους υπάρχει βιολογική συγγένεια, προκειμένου να αρθεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση.

“Προκειμένου να εξακριβωθεί η βιολογική συγγένεια μεταξύ υμών και εμού, σας καλώ να προσέλθετε στα διαπιστευμένα εργαστήρια δικανικής γενετικής, προκειμένου να πραγματοποιηθεί δειγματοληψία βιολογικού υλικού από τον πραγματογνώμονα γενετιστή, δόκτορα Φιτσιάλο, ο οποίος περιλαμβάνεται στη λίστα των πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Με τον τρόπο αυτό, τη διενέργεια δηλαδή του test DNA αδελφών, θα αρθεί η οποιαδήποτε αμφισβήτηση περί του αν είμαι εκ πατρός αδελφός σας και κατά συνέπεια θα εξακριβωθεί αν είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη του Γεωργίου”, αναφέρεται στο εξώδικο, το οποίο αναφέρει και ως ημερομηνία της εξέτασης, την 25η Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις