«Θύελλα» αντιδράσεων έχει προκαλέσει η καταδίωξη στο Πέραμα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 20άχρονου Ρομά, ενώ παραμένουν κρίσιμα ερωτήματα για τη διαχείριση του περιστατικού από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στο περιστατικό.

Η οικογένεια του θύματος ζητά απαντήσεις και θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη, με τους επτά αστυνομικούς που έχουν συλληφθεί να δίνουν κατάθεση την Τετάρτη ενώ την ίδια ώρα, ο συνήγορος υπεράσπισης των αστυνομικών, Αλέξης Κούγιας, επικαλέστηκε αυτόπτες μάρτυρες «που θα δικαιώσουν» τους κατηγορούμενους.

Αποκαλυπτικό ωστόσο είναι βίντεο στο οποίο σε κατάσταση σοκ μία γυναίκα με λυγμούς καταγράφει από το μπαλκόνι της, την καταδίωξη στο Πέραμα. Οι πυροβολισμοί πέφτουν βροχή, ενώ στο βίντεο ντοκουμέντο ακούγονται πάνω από 20.

Ενδεικτικοί είναι οι διάλογοι των αστυνομικών:

– Έχουν τραυματιστεί δύο δράστες.

Είναι όλοι καλά;

– Δεν έχουμε δικό μας;

– Είστε όλοι καλά;

Ο αστυνομικός περιγράφει στο κέντρο τι έχει συμβεί: «Κέντρο, έχει παρασύρει πέντε υπηρεσιακά δίκυκλα, δεν υπάρχει τραυματίας συνάδελφος. Αναγκαστήκαμε να ενεργήσουμε Ε23 (πυροβολισμούς), γιατί κινούνταν θανατηφόρα εναντίον των συναδέλφων»

– Μίλα μου, μίλα μου!

– Έχει τραυματιστεί.

«Κέντρο, έχουν τραυματιστεί οι δράστες, έχουμε πέντε μηχανές σε παράσυρση, σύντομα στείλτε ασθενοφόρο».

– Ε, μίλα, μίλα!

– Πάρε ανάσα, πάρε ανάσα…

Ο 21 ετών οδηγός του οχήματος τραυματίζεται θανάσιμα. Ο συνεπιβάτης του 16 χρόνων τραυματίζεται στο χέρι ενώ ο τρίτος επιβάτης καταφέρνει και διαφεύγει πεζός από την περιοχή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις