Η κυβέρνηση υπεραμύνεται του μέτρου ανακοινώνοντας ότι τα ραντεβού για εμβολιασμό με την πρώτη δόση τετραπλασιάστηκαν μετά τις ανακοινώσεις.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (1/12) στον ρ/σ του ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, από χθες (30/12) έχουν κλειστεί 10.000 ραντεβού για εμβολιασμό με την πρώτη δόση από πολίτες ηλικίας 60 ετών και άνω. Το προηγούμενο διάστημα ο μέσος όρος των ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού δεν ξεπερνούσε τα 2.600.

Ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης διευκρίνισε ότι θα πρέπει να έχει γίνει τουλάχιστον η πρώτη δόση έως τις 16 Ιανουαρίου για να μην επιβληθεί το πρόστιμο των 100 ευρώ.

Εντός της ημέρας αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Πώς θα πληρώνουν τα πρόστιμα οι ανεμβολίαστοι 60αρηδες

Τώρα, όσοι επιλέξουν να μην κλείσουν το ραντεβού τους έως τις 16 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα τους επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ μέσω της ΑΑΔΕ. Το συγκεκριμένο ποσό ωστόσο για τον πρώτο μήνα αναμένεται να είναι 50 ευρώ μιας και θα υπολογιστεί ως μισός μήνας.

Έτσι, όσοι από τους υπόχρεους για εμβολιασμό δεν κάνουν την πρώτη δόση μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2022, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 50 ευρώ. Υποχρέωση εμβολιασμού έχουν όσοι έχουν γεννηθεί έως και την 31η Δεκεμβρίου του 1961. Από εκεί και πέρα, για κάθε επόμενο μήνα το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 100 ευρώ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις