ΚορονοϊόςΑπίστευτες σκηνές εκτυλίχτηκαν τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Αγρινίου, εκεί όπου τελικά εισήχθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του LIVE NEWS, ο Μητροπολίτης φτάνοντας στα επείγοντα με χαμηλό οξυγόνο, δε ήθελε καν να φορέσει μάσκα οξυγόνου.

Μετά από 1 ώρα διαπραγματεύσεων δέχτηκε τελικά να τη φορέσει και να ανέβει στην κλινική Covid.

Συγγενείς δεν τον άφηναν να διασωληνωθεί

Μέσα στη νύχτα, ο μητροπολίτης υποτροπιάζει, με τη διασωλήνωση να γίνεται μονόδρομος.

Τότε οι γιατροί ξαναβρίσκουν «τοίχο», αυτήν τη φορά από πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος που δεν επέτρεπαν τη διασωλήνωση.

«Την ώρα που εμείς τον πείθαμε να διασωληνωθεί, κάποια άτομα από το περιβάλλον του τον πλησίαζαν και του άλλαζαν γνώμη. Η πιο ένθερμη αρνήτρια της διασωλήνωσης μάλιστα ήταν στενή συγγενής, νοσηλεύτρια σε αναστολή, που φαίνεται πως ασκούσε επιρροή πάνω του».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του LIVE NEWS, η εν λόγω συγγενής εκτός από νοσηλεύτρια σε αναστολή, είναι και κόρη ιερέα. Ο μητροπολίτης Κοσμάς καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με αρνητές γιατρούς που τον συμβούλευαν.

Οι όποιες ενστάσεις κάμφθηκαν στις 03.00 τα ξημερώματα, με τον ιεράρχη να διασωληνώνεται και να διακομίζεται στην Αθήνα και τη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις