Θέρμη γηροκομείοΣύμφωνα με πληροφορίες από το thesstoday, ο εισαγγελέας παρενέβη έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του γνωστού ποινικολόγου Νίκου Διαλυνά, καθώς ο ξάδελφός του, που ήταν τρόφιμος στη συγκεκριμένη μονάδα, έχασε τη μάχη για τη ζωή την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Όπως σημειώνεται στο τοπικό μέσο, ο 62χρονος ήταν εμβολιασμένος και με τις τρεις δόσεις, με την οικογένεια, στη μηνυτήρια αναφορά, να στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας να διερευνηθούν παράνομες πράξεις ή παραλείψεις στη μονάδα ηλικιωμένων, οι οποίες είχαν ως συνέπεια τον θάνατο του συγγενικού τους προσώπου.

Παράλληλα, σύμφωνα με το thesstoday, ζητεί τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής και ιστολογικών εκθέσεων προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαπλώθηκε ο κορονοϊός στους 26 τρόφιμους της μονάδας, με την υπόθεση να ανατίθεται ήδη σε πταισματοδίκη, ξεκινώντας έρευνα και ζητώντας την εξέταση των ιατρικών βιβλίων που τηρούνται τόσο στο Ιπποκράτειο όσο και στην υγειονομική δομή, ενώ κάλεσε τον κ. Διαλυνά να παρουσιαστεί ενώπιον του στις 13 Δεκεμβρίου.

Αναφέρεται, επίσης, στο τοπικό μέσο πως ο γνωστός ποινικολόγος αιτείται να κληθούν ως μάρτυρες ο διοικητής του νοσοκομείου, ο αναπληρωτής διοικητής, ο γιατρός και κάθε άλλος θεράπων υγειονομικός που παρακολουθούσε τη νοσηλεία του εξαδέλφου του.

Πώς κόλλησαν κορονοϊό οι τρόφιμοι στο γηροκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες από το thesstoday, στο κέντρο αποκατάστασης στη Θέρμη είχε διοργανωθεί εκδήλωση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου με τη συμμετοχή ατόμων που δεν περιθάλπονταν στη συγκεκριμένη δομή.

Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα, 26 τρόφιμοι παρουσίασαν συμπτώματα κορονοϊού, από τους οποίους οι 12 χρειάστηκε να διακομιστούν στο Ιπποκράτειο, εκ των οποίων οι πέντε τελικά έχρηζαν νοσηλείας.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στη Θέρμη, μία ημέρα μετά τον θάνατο του 62χρονου, δεν προέβησαν σε κάποια δήλωση στο thesstoday, αν και σε παλαιότερη επικοινωνία είχαν δηλώσει ότι «τα περιστατικά τα ελέγχει ο γιατρός μας και έχουν εμβολιαστεί όλοι οι τρόφιμοι και με τις τρεις δόσεις», δίχως να επιβεβαιώνουν ποτέ την αιτία διασποράς του κορονοϊού στην εν λόγω δομή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις