Φυσικοθεραπευτής χτυπάει παιδί: Την αναστολή της άδειας του φυσικοθεραπευτή που κλώτσησε 10χρονο παιδί με ειδικές ανάγκες, αποφάσισε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το θεσμικό όργανο των φυσικοθεραπευτών χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά του φυσικοθεραπευτή και ο πρόεδρος του ΠΣΦ, Πέτρος Λυμπερίδης, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι εικόνες που παρακολουθήσαμε στο συγκεκριμένο βίντεο είναι σοκαριστικές, δεν συνάδουν με συμπεριφορά επαγγελματία υγείας και εκθέτουν την κοινότητα των φυσικοθεραπευτών. Η επιστήμη της φυσικοθεραπείας έχει σαν βασικό σκοπό την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και όχι την πρόκλησή του. Η συμπεριφορά του εν λόγω φυσικοθεραπευτή είναι απαράδεκτη, σε ένα 10χρονο παιδί και μάλιστα σε παιδί που είναι ΑμΕΑ».

Σύμφωνα με τον κ. Λυμπερίδη μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, τα αρμόδια όργανα του Συλλόγου αποφάσισαν τη σύγκληση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΠΣΦ «για το συγκεκριμένο περιστατικό και ως προβλεπόμενη ποινή αποφάσισε την αναστολή της άδειας άσκησης επαγγέλματος του φυσικοθεραπευτή». Με αφορμή το περιστατικό ο ΠΣΦ επαναφέρει το αίτημα του για τη θέσπιση κανονιστικού πλαισίου για τα κέντρα ειδικών θεραπειών και αυστηροποίηση των κανόνων πρόσληψης προσωπικού.

Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται με εντολή της εισαγγελίας ανηλίκων προκαταρκτική έρευνα για κακοποίηση ανηλίκου από φυσικοθεραπευτή σε κέντρο με αυτιστικά παιδιά. Η υπόθεση διερευνάται από την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων με αφορμή στοιχεία και οπτικοακουστικό υλικό, τα οποία προσκομίστηκαν στην εισαγγελία ανηλίκων από τη διευθύντρια του συγκεκριμένου κέντρου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις