Νέα σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία «Ελπίδα» που σαρώνει ολόκληρη τη χώρα.

Στυλιανίδης

Η ενημέρωση θα γίνει στις 16:30 από τον υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον Διευθυντή της ΕΜΥ Θ, Κολυδά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΕΗ Α. Μάνο.

Χιονίζει σε όλη την Αττική από Παλλήνη μέχρι Γλυφάδα

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έκανε την εμφάνισή της και στην Αττική λίγο μετά τις 8:00 το πρωί της Δευτέρας. Ήδη σε πολλά προάστια της Αττικής, το έχει στρώσει ενώ η θερμοκρασία στην Αθήνα είναι στους μηδέν βαθμούς.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην Aθηνών -Λαμίας

Την ίδια ώρα, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στη N.E.O.Aθηνών -Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη και από τον κόμβο Οινοφύτων στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η κίνηση στα υπόλοιπα οδικά τμήματα όπου επιτρέπεται ακόμα η κυκλοφορία, πραγματοποιείται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρόλοι το δεύτερο πιο ισχυρό κύμα της κακοκαιρίας θα χτυπήσει και την Αττική, με τα φαινόμενα να είναι πολύ έντονα ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Το συγκεκριμένο κύμα κακοκαιρίας, θα ξεπεράσει και το περσινό, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο οποίος, σημειώνει ότι πυκνές χιονοπτώσεις θα δούμε στην Αττική, από τις 10 -12:00 το πρωί της Δευτέρας.

«Θα πρέπει μέχρι και τις 10 -12:00 σήμερα να έχουν ξεκινήσει τα φαινόμενα προς τα πιο βόρεια σημεία του νομού Αττικής ενώ προς Βοιωτία θα πέφτει πυκνό χιόνι άρα αναμένεται να έχουμε σημαντικά προβλήματα στην Εθνική οδό, που συνδέσει τη Λαμία με την Αθήνα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή να έχετε αντιολισθητικές αλυσίδες και αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος να μην μετακινηθείτε. Το απόγευμα μπαίνει στο παιχνίδι και η Πελοπόννησος, από το ύψους του Βόλου και πιο νότια», σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης.

Καλλιάνος: Χιονοπτώσεις και στα νότια προάστια της Αττικής

Αντίστοιχα και ο Γιάννης Καλλιάνος επεσήμανε πως η κακοκαιρία αυτή θα μείνει στην ιστορία. Όπως ανέφερε, τη Δευτέρα θα υπάρξει νέα υποτροπή του καιρού και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Αυτό που θα είναι εντυπωσιακό είναι οι τοπικές χιονοπτώσεις στα Δυτικά και τα Βόρεια που θα είναι ισχυρές σε πολλές περιπτώσεις. Χιονοκαταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Στην Αττική ο χιονιάς θα ξεκινήσει από τις πρωινές ώρες και χιονοπτώσεις θα δουν οι κάτοικοι ακόμα και των νοτίων προαστίων. Ο μεγαλύτερος όγκος χιονιού θα πέσει έως την Τρίτη το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις