Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται ανοιχτά της Κέρκυρας η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών από το φλεγόμενο πλοίο πλοίο Εuroferry Olympia που είχε ξεκινήσει από την Ηγουμενίτσα με προορισμό το Μπρίντεζι στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν ταυτοποιηθεί 276 επιβάτες από τους 290 του Euroferry Olympia, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες ανοιχτά του νησιού. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως αγνοούνται 12 άτομα, συν 2 που είναι οι δύο οδηγοί που είναι εγκλωβισμένοι στο πλοίο -σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν Βούλγαρο και έναν Τούρκο.

Στο πλοίο υπό σημαία Ιταλίας, στο οποίο μαίνεται η φωτιά, επέβαιναν σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις 290 άτομα (239 επιβάτες και το 51 άτομα πλήρωμα.), 25 Ι.Χ. οχήματα και 153 φορτηγά. Επιπλέον, μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι υπήρχε επιπλέον 1 άτομο που είχε επιβιβαστεί στο πλοίο, αλλά δεν είχε καταγραφεί στις επίσημες λίστες ενώ δεν αποκλείεται να υπήρχε και 2ο άτομο.

3 Έλληνες στους αγνοούμενους

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανάμεσα στους αγνοούμενους υπάρχουν σίγουρα τρεις Έλληνες ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες δεν αποκλείεται οι έλληνες αγνοούμενοι να είναι 4. Συνολικά, στο πλοίο επέβαιναν 21 Έλληνες.

Οι υπόλοιποι αγνοούμενοι πάντα σύμφωνα με την ΕΡΤ είναι 9 Βούλγαροι, 1 Τούρκος κι ένας Λιθουανός, οι περισσότεροι εξ αυτών οδηγοί φορτηγών.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων που βρίσκονται στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου. Οι άνδρες του Λιμενικού προσπαθούν να τους καθοδηγήσουν σε ασφαλές σημείο και στη συνέχεια να τους παραλάβουν να σκάφη που βρίσκονται στο σημείο και να τους μεταφέρουν στη στεριά.

Η φωτιά φέρεται να έχει περιοριστεί στη μέση και το πίσω μέρος του πλοίου ενώ όπως μετέδωσε η ΕΡΤ μπορεί να χρειαστεί και η επέμβαση της ΕΜΑΚ στο πλοίο για τον απεγκλωβισμό των οδηγών.

Όπως ανέφερε νωρίτερα διασώστης στην ΕΡΤ, από τους ασυρμάτους ακούγεται πως πιθανόν υπάρχουν άνθρωποι που αγνοούνται και συνεχίζονται οι έρευνες στη θάλασσα, ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα για την ώρα καθώς δεν έχει γίνει η επίσημη καταμέτρηση ακόμα στο νησί της Κέρκυρας.

Η φωτιά ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία, λέει η πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi, η πυρκαγιά στο πλοίο της, το Euroferry Olympia, ανοικτά της Κέρκυρας, ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία. Η εταιρία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.

Τα μέλη του πληρώματος είναι ελληνικής και ιταλικής υπηκοότητας και στο γκαράζ υπήρχαν 32 οχήματα. Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, δέκα άτομα έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, 7 με ήπια αναπνευστικά προβλήματα, δύο εξ αυτών με ορθοπαιδικά προβλήματα κι ένα με καρδιακό πρόβλημα.

Οι διασωθέντες από το φλεγόμενο πλοίο έχουν όλοι μεταφερθεί στο λιμάνι της Κέρκυρας, έγινε καταμέτρηση δύο φορές και μεταφέρονται σε ξενοδοχεία του νησιού για φιλοξενία.

Δείτε φωτογραφίες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κέρκυρας:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις