Θεσσαλονίκη:  Το συμβάν καταγράφηκε πριν από πέντε χρόνια σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης.

Ένας 25χρονος ξυλοκόπησε μέχρι λιποθυμίας άτομο με αυτισμό 23 ετών  γιατί άργησε να βγει από τουαλέτα κέντρου διασκέδασης. Η υπόθεση αναβιώνει στο Εφετείο Θεσσαλονίκης ύστερα από έφεση που άσκησε ο κατηγορούμενος στον οποίο επιβλήθηκε πρωτοδίκως ποινή φυλάκισης 7 μηνών για σωματική βλάβη.

Σήμερα στο Εφετείο Πλημμμελημάτων Θεσσαλονίκης εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, η υπόθεση του 23χρονου Δ.Γ που ξυλοκοπήθηκε εντελώς αναίτια, επειδή καθυστέρησε να βγει από την τουαλέτα. Όπως κατέθεσε το θύμα φέρει αναπηρία σε υψηλό ποσοστό και καθυστερεί να κάνει ορισμένες δραστηριότητες. Για την 30η Δεκεμβρίου του 2017 που έγινε το συμβάν αναφέρει, «Ήμουν πεσμένος στο έδαφος και με χτυπούσε με μανία στο κεφάλι. Ήμουν στο νυχτερινό μαγαζί με δύο φίλες μου και σε κάποια φάση πήγα τουαλέτα. Πάσχω από αυτισμό και ιδεοψυχαναγκασμό και αυτή η διαδικασία μου παίρνει περισσότερο χρόνο από το κανονικό. Μετά από λίγα λεπτά χτύπησε την πόρτα κάποιος και μετά αυτός μπήκε και μου είπε ”τι κάνεις;”. Μετά με έριξε στο έδαφος και άρχισε να με χτυπάει με μπουνιές, ενώ ήμουν κάτω και με χτυπούσε στο κεφάλι. Με χτυπούσε με μανία δεν έχω νιώσει μεγαλύτερο φόβο για τη ζωή μου. Πονούσα στο στέρνο, στα πλευρά και το κεφάλι», λέει ο 23χρονος.

Λόγω των σφοδρών χτυπημάτων, αναγκάστηκε να επισκεφθεί το νοσοκομείο αλλά και να πάει σε ιατροδικαστή. Ευθύνη όμως κατά τον 23χρονο, φέρει και ο υπεύθυνος του καταστήματος, «Ο υπεύθυνος με πέταξε έξω και ο κατηγορούμενος ήρθε πάλι και με κλώτσησε και έβριζε συνέχεια. Δεν έχω προηγούμενα με τον κατηγορούμενο, δεν κινήθηκα για να τον χτυπήσω. Χρειάζομαι λίγο παραπάνω χρόνο στην τουαλέτα λόγω της πάθησής μου. Ήμουν περίπου πέντε λεπτά μέσα. Δεν το ήξερα από πριν. Η αστυνομία από το βίντεο τον βρήκε και τον αναγνώρισα. Εγώ ήμουν αμυνόμενος. «Μέσα στο μαγαζί περίμενα μισή ώρα γιατί μου είπε ο υπεύθυνος ότι είναι εξαγριωμένος ακόμη ο κατηγορούμενος. Με χτύπησε πίσω στο κεφάλι. Ζω με τη μητέρα μου και δεν βγαίνω συχνά. Με παρακολουθεί ψυχίατρος», επισημαίνεται ακόμη στην κατάθεση του θύματος που υπογραμμίζει ότι προκλήθηκε μια αδικαιολόγητη συμπεριφορά βίας για πέντε μόνο λεπτά καθυστέρησης.

Ο 23χρονος αναγκάζεται εδώ και πέντε χρόνια να τρέχει στις δικαστικές αίθουσες για να αποδείξει ότι προκλήθηκε σε βάρος του σοβαρή σωματική βλάβη και πως απέκρουσε τα χτυπήματα όχι για να επιτεθεί στον 25χρονο αλλά επειδή βρισκόταν σε αναγκαστική θέση άμυνας. Όσον αφορά τον καταδικασθέντα, ο οποίος κατηγόρησε τον 23χρονο για βία, ο τελευταίος ανέφερε μέσα από την κατάθεσή του τα εξής: «Δεν άκουσα καμία συγγνώμη και μου έκανε μήνυση. Νιώθω αδικημένος και θέλω να βρω το δίκιο μου. Είμαι πάντα ήσυχος και δεν προκαλώ. Προσπαθούσα να αμυνθώ και με έπιασε κεφαλοκλείδωμα. Οι φίλοι του ήταν εκεί και τον κρατούσαν. Ήταν θολωμένος δεν είχε τα λογικά του εκείνη την ώρα, ήταν σαν σε αμόκ όταν με χτυπούσε».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις