Αντώνης Συκάρης: Ήταν 12 Απριλίου όταν η οικογένεια του Αντώνη Συκάρη έκανε γνωστό τον θάνατο του ορειβάτη την ώρα που βρισκόταν στο βουνό Dhaulagiri στο Νεπάλ ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου.

Μέχρι σήμερα, ωστόσο, 5 Μαΐου η σορός του Έλληνα ορειβάτη παραμένει στο σημείο, όπου έχασε τη ζωή του εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

«Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν μετά τη 12η Απριλίου στο Daulagiri, ματαίωσαν τις προσπάθειες περισυλλογής του σώματος του Αντώνη από το βουνό», αναφέρεται στην ανακοίνωση που ανέβηκε στο Facebook στη σελίδα του ορειβάτη.

Ωστόσο, τις επόμενες ημέρες ένα άνοιγμα του καιρού ίσως βοηθήσει τις προσπάθειες των 5 ορειβατών – sherpas, οι οποίοι ξεκίνησαν τη Δευτέρα 2 Μαΐου από το base camp του Dhaulagiri, να περισυλλέξουν τη σορό του.

«Ένα άνοιγμα του καιρού, μας δίνει την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να γίνει πλέον εφικτή η μεταφορά του σώματος του σε ένα σημείο του βουνού που θα επιτρέπει την προσέγγιση από ελικόπτερο, προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία επαναπατρισμού. Aποστολή 5 ορειβατών – sherpas με στόχο την προσέγγιση του σημείου όπου μέχρι σήμερα βρίσκεται το σώμα του, ξεκίνησε προχθές Δευτέρα 2 Μαΐου από το base camp του Dhaulagiri και βρίσκεται μέχρι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ποιος ήταν ο Αντώνης Συκάρης

Ο Αντώνης Συκάρης, που κατέκτησε 5 από τις 14 οκτάρες κορυφές της γης, έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση από την κορυφή του βουνού Dhaulagiri, ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου.

Ήταν ο μοναδικός Έλληνας που είχε σκαρφαλώσει σε πέντε από τις 14 οκτάρες κορυφές της γης και συγκεκριμένα σε Έβερεστ, Κανκεντζούγνκα, Μανασλού, Λότσε, Αναπούρνα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις