Σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Δευτέρας (16/5) στη Νέα Ερυθραία, κατά το οποίο διαρρήκτες φέρονται να πυροβόλησαν κατά αστυνομικών που τους καταδίωξαν. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προσπάθησαν να κάνουν έλεγχο σε μια μοτοσικλέτα, αλλά ο οδηγός δεν σταμάτησε και ανέπτυξε ταχύτατα.

Οι δύο επιβαίνοντες στη μηχανή, είχαν νωρίτερα κάνει διάρρηξη σε σπίτι στην περιοχή. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο Open TV, οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους ληστές, οι οποίοι φέρονται να χρησιμοποίησαν και πυροσβεστήρες τους οποίους άνοιξαν για να «τυφλώσουν» τους αστυνομικούς, όπως και, τελικά, το πέτυχαν.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των αστυνομικών πρόκειται για τους ίδιους ληστές που πριν από λίγες ημέρες είχαν προσπαθήσει να μπουν σε σπίτι στον Διόνυσο απειλώντας αρχικά τον πολίτη που προσπάθησε να τους σταματήσει και στη συνέχεια εμβολίζοντας τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που προσπάθησαν να τους συλλάβουν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις