Άγνωστοι επιτέθηκαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα με βόμβες μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, και συγκεκριμένα, στον χώρο της πρώην κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό», όπου κατασκευάζεται η βιβλιοθήκη.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης κατά των 60 νεαρών ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση. Δείτε τα βίντεο από το voria.gr

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στους υπόλοιπους χώρους του πανεπιστημίου με επίκεντρο τον αύλειο χώρο μπροστά από το Αστεροσκοπείο με εκτεταμένη ρίψη μολότοφ και ειδικού τύπου εκρηκτικούς μηχανισμούς αλλά και απάντηση με χημικά από τις Αρχές.

Στην επιχείρηση συνέδραμε και ο «Αίαντας» της Αστυνομίας, που με ρίψεις του έσβησε κατά τόπους εστίες φωτιών. Οι Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή τουλάχιστον δύο ατόμων.

Όλα ξεκίνησαν καθώς στον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής  ήταν σε εξέλιξη πάρτι με μεγάλη συμμετοχή. Οι αρχές θεώρησαν σκόπιμο  να υπάρχουν σε όλους τους χώρους εντός και εκτός του πανεπιστημιακού ιδρύματος δυνάμεις της ΕΛΑΣ, οι οποίες αφού ξέσπασαν τα επεισόδια προχώρησαν σε προληπτικές προσαγωγές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις