Διαστάσεις λαμβάνει η δολοφονία του Γιώργου Μήτσου σε πρατήριο καυσίμων στον Γέρακα το Σάββατο 18 Ιουνίου που δεν ήταν απλώς ένας ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων στο Γέρακα αλλά ο γιος του ιδιοκτήτη της Silk oil στην Ελλάδα που έχει δεκάδες πρατήρια σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα η ανακοίνωση της οικογένειας μετά τη δολοφονία δείχνει πως υπάρχει σοβαρό πεδίο έρευνας για τις αρχές καθώς  η «εκτέλεση» αποτελεί ένα νέο κρίκο στην αλυσίδα των πολυάριθμων εκτελέσεων τα τελευταία δυόμιση χρόνια που αποδίδονται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών και δεν έχουν εξιχνιαστεί από τις αρχές. Μάλιστα ο πατέρας λέει σε μία φράση του πως “υπουργοί και αξιωματικοί γνωρίζουν”…

«Οι «έμπειροι» αστυνομικοί ξέρουν ποιοι κρύβονται πίσω από κάθε δολοφονία στην Ελλάδα»

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: “Η νύχτα σκότωσε το παιδί μου. Σκότωσαν 38 χρόνων επιχειρηματία από το χώρο των καυσίμων γιατι δεν ενέδωσε στις απειλές τους να πληρώνει προστασία στη νύχτα κ τους μπραβους για τα μαγαζιά του.
Οι βρώμικοι Αστυνομικοί ξέρουν ποιοι πληρώνουν συμβόλαια θανάτου κ ποιοι κάνουν κουμάντο στη νύχτα.
Έχουμε κάνει ως οικογένεια συγκεκριμενες καταγγελίες στις αρχές για το πόλεμο που δεχόμασταν. Δεν ήθελαν να υπάρχει επιχειρηματίας καυσίμων, χωρίς να κάνει λαθρεμπόριο καυσίμων ή να μην είναι υπόδουλος κακοποιών.
Τους τελευταίους τρεις μήνες η οικογένεια και ο όμιλος έκανε επενδύσεις εκατομμυρίων σε σύμπραξη με εταιρεία κολοσσό του εξωτερικού και αυτό προκάλεσε το φθόνο και τη ζήλια των Λαθρεμπόρων της νύχτας και των  μπράβων.
Ενημερώνουμε ως οικογένεια ότι το σκορ δεν θα είναι 26-1 αλλά 25-2 . Να βρεθούν οι δολοφόνοι και οι ηθικοί αυτουργοί που σκότωσαν το Γιώργο μας.
Οι «έμπειροι» αστυνομικοί ξέρουν ποιοι κρύβονται πίσω από κάθε δολοφονία στην Ελλάδα. Ξέρουν ποιοι πως και γιατί έγινε κάθε μαφιόζικο χτύπημα.
ΞΕΡΟΥΝ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ.
Όχι άλλο αιμα από τους στυγνους δολοφονους που προέρχονται από το χωρο της νύχτας”.

Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι ο κύριος Μήτσου αναφέρεται σε αριθμό δολοφονιών (26-1 , 25-2) που ταιριάζει με με τις καταγγελίες του δικηγόρου της οικογένειας του αδικοχαμένου δημοσιογράφου Γιώργου kαραϊβάζ Αποστόλου Λύτρα ο οποίος στις αρχές Μαΐου είχε επισημάνει το αυτονόητο.  «Πως οι σφαίρες πέφτουν βροχή με 26 εκτελέσεις σε Δυόμιση χρόνια και ουδείς λογοδοτεί» στη δικαιοσύνη.

Σε ότι αφορά τη δολοφονία Μήτσο στις αρχές Μαΐου ο πατέρας του δολοφονηθέντος είχε περάσει την πόρτα παραγωγικών υπουργείων με θέμα συζήτησης τη σύμπραξη του με την κυπριακή εταιρεία Petrolina που ήθελε να κάνει άνοιγμα στην ελληνική αγορά στο χώρο των καυσίμων.

“…Τους τελευταίους τρεις μήνες η οικογένεια και ο όμιλος έκανε επενδύσεις εκατομμυρίων σε σύμπραξη με εταιρεία κολοσσό του εξωτερικού και αυτό προκάλεσε το φθόνο και τη ζήλια των Λαθρεμπόρων της νύχτας και των  μπράβων….” λέει Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ο κ Αναστάσιος Μήτσου προκαλώντας επιπλέον ερωτηματικά.

Η συνάντηση με τους Υπουργούς Σταικούρα και Γεωργιάδη στις αρχές Μαΐου

Στις 6 Μαΐου ο  γενικός διευθυντής  της πετρελαϊκής εταιρείας Petrolina κ. Μαυρομίχαλος η οποία ανήκει στην οικογένεια Λευκαρίτη συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Η κυπριακών συμφερόντων Petrolina  το 2021 εξαγόρασε την πετρελαϊκή εταιρεία Silkoil ως την αρχή των επενδύσεων στην ελληνική αγορά. Στην συνάντηση ήταν παρών  και ο Αναστάσιος Μήτσου, πρόεδρος του Ομίλου Μήτσου, ο οποίος αποτελεί σημαντικό συνεργάτη στα σχέδια των Κύπριων επενδυτών στην Ελλάδα.

Μετά τον υπουργό Ανάπτυξης και με αφορμή τη πρόθεση της οικογένειας Λευκαρίτη να επενδύσει στην Ελλάδα οι επιχειρηματίες συναντήθηκαν και με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, όπου του ανέπτυξαν που ακολούθησαν ιδέες και σχέδια που πρόκειται να πραγματοποιήσουν το προσεχές διάστημα.

Από δεξιά προς τα αριστερά ο κ. Αναστάσιος Μήτσου ιδιοκτήτης της Silk Oil και πατέρας του δολοφονηθέντος Γεώργιου Μήτσου, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο κ. Μαυρομίχαλος γενικός διευθυντής της κυπριακής Petrolina μετά τη συνάντησή τους στο Υπουργείο στις 6/5

Φωτογραφία από την συνάντηση του κ.κ Μήτσου και Μαυρομίχαλου με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Παρασκευή 6/5

«Τόσο ο πετρελαϊκός κολοσσός Petrolina του Κύπριου Ντίνου Λευκαρίτη, όσο και ο συνεργάτης τους στην ελληνική αγορά Όμιλος Μήτσου είδαν με πολύ μεγάλη ικανοποίηση πως οι δύο υπουργοί έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα δυναμικά πρότζεκτ που έχει μελετήσει η ομάδα σχεδιασμού της Petrolina και παρουσίασαν με όλες τις λεπτομέρειες τα μεγαλόπνοα σχέδια τους» ανέφεραν τα ρεπορτάζ εκείνων των ημερών.

«Είστε ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα, άλλωστε εγώ δεν διαχωρίζω Κύπρο από Ελλάδα, είμαστε ένα και είναι σημαντικές τέτοιες συνεργασίες, όπως της πετρελαϊκής PETROLINA και του Ομίλου ΜΗΤΣΟΥ, που δημιουργούν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας», δήλωνε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης που όπως κάθε υπουργός επιθυμεί τις επενδύσεις στον τομέα των αρμοδιοτήτων χωρίς να φαντάζεται τι θα ακολουθούσε τις επόμενες μέρες.

«Το σημαντικό είναι να γίνονται επενδύσεις στην χώρα μας και η βοήθεια της Πολιτείας είναι σημαντική ώστε να προσελκύει επενδυτές με όραμα που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας» δήλωσε από την πλευρά του ο Αναστάσιος Μήτσου που από προχθές θρηνεί την απώλεια του γιου εκδίδοντας μία ανακοίνωση εκτός του να συζητηθεί πρέπει να γίνει αντικείμενο σοβαρής έρευνας από τις Αρχές και όχι να αποδοθεί με ευκολία στην «πικρία του πατέρα» από την απώλειά του, δεδομένου μάλιστα ότι προχωρά και σε ξεκάθαρη προειδοποίηση για τον «κύκλο του αίματος» που έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις