Σε πύρινο κλοιό εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα με τον κίνδυνο πυρκαγιάς να παραμένει υψηλός για πολλές περιφέρειες και τις καιρικές συνθήκες να ευνοούν την επέκταση των πύρινων μετώπων.

Η πυρκαγιά που ενέπνεε μέχρι το απόγευμα τη μεγαλύτερη ανησυχία ήταν εκείνη στη Λέσβο, με την αναζωπύρωση στο χωριό Βρίσα να οδηγεί σε εκ νέου εκκένωση της περιοχής με αποστολή μηνύματος από το 112.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η φωτιά στη Λέσβο τέθηκε σε ύφεση.

Η εικόνα από το πύρινο μέτωπο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά και στο Άστρος Κυνουρίας, με τις φλόγες να καίνε ανακυκλώσιμα είδη, ενώ όσον αφορά στις φωτιές στα Ψακούδια Χαλκιδικής και Νεμέα παρουσιάζουν καλή εικόνα.

Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς παρατηρείται στη Λέσβο, βόρεια της κοινότητας Βρίσας, η οποία εκκενώνεται ξανά. Λόγω του ενεργού πύρινου μετώπου, έχουν ενισχυθεί οι εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση για την πυρκαγιά, δεν απειλείται άμεσα το χωριό, αλλά εστάλη προληπτικά μήνυμα από το 112 προς Πολιχνίτος. Σημειώνεται ότι απεγκλωβίστηκαν δύο ηλικιωμένοι από το χωριό Βρίσα που δεν αποχωρούσαν από την περιοχή.

Ρίψεις από αέρος πραγματοποιούνται από πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Οι άνεμοι που πνέουν στη θέση Λαγκάδα μεταξύ Βρίσας και Πολιχνίτου δημιούργησαν ένα νέο μεγάλο μέτωπο που κινείται δυτικά – νοτιοδυτικά.

Στην περιοχή δρουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, με τους κατοίκους των κοινοτήτων Βρίσας και Σταυρού να επιστρέφουν στα σπίτια τους με απόφαση του Δήμου Δυτικής Λέσβου ύστερα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τα δυο χωριά εκκενώθηκαν αφού η μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος της περιοχής πλησίαζε επικίνδυνα τους οικισμούς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις